ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Θαύμα: To χριστουγεννιάτικο φιλοδώρημα των 500 δολαρίων σε σερβιτόρα single mother τεσσάρων παιδιών

Κάπου στην Αμερική μόλις συνέβη το θαύμα των Χριστουγέννων.

Θαύμα: To χριστουγεννιάτικο φιλοδώρημα των 500 δολαρίων σε σερβιτόρα single mother τεσσάρων παιδιών

«Ελπίζω να ξέρεις ότι έσωσες τα Χριστούγεννα της οικογένειας μου», γράφει στο Facebook η Trisha Murphy, μία ανύπαντρη μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία κάνει διάφορες δουλειές για να ζήσει την οικογένεια της και πραγματικά δεν είχε καθόλου χρήματα για να δώρα αλλά ούτε και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Η Murphy θυμάται την περασμένη Κυριακή ως μία από τις πιο αγχωτικές ημέρες της ζωής της όταν μέσα σε όλο τον πανικό που επικρατούσε στο σπίτι της, το γεγονός ότι δεν είχε χρήματα να αγοράσει τίποτα για τα παιδιά της φέτος τις γιορτές και το ότι έτρεχε από δουλειά σε δουλειά χωρίς σταματημό, ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι χάλασε και το αυτοκίνητο της.

Θαύμα: To χριστουγεννιάτικο φιλοδώρημα των 500 δολαρίων σε σερβιτόρα single mother τεσσάρων παιδιών
Η Trisha Murphy είναι μία ανύπαντρη μητέρα 4 παιδιών.

Aπό το συνεργείο της ζήτησαν 735 δολάρια για να φτιάξουν τη βλάβη και η Murphy βρισκόταν πραγματικά σε κατάσταση αμόκ όταν έφτασε στο εστιατόριο Denny's για να κάνει την απογευματινή βάρδια. «Το πρώτο τραπέζι που σέρβιρα αποτελούταν από τρεις άντρες, οι οποίοι ήταν σε πολύ καλή διάθεση και της έπιασαν την κουβέντα. Τότε η Trisha μίλησε για το ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα ήταν δύσκολα για εκείνη, αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε με τα χρήματα και τα παιδιά της. «Όσο ώρα μιλούσα το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πώς θα έλυνα το πρόβλημα και ότι έπρεπε να παρακαλέσω το αφεντικό μου για μερικές έξτρα ώρες στο εστιατόριο. Έπειτα όμως συνειδητοποίησα ότι δεν είχα χρήματα για να πληρώσω τη babysitter για να κρατήσει τα παιδιά μου».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θυμάται η Murphy, οι τρεις άντρες άρχισαν να αστειεύονται μαζί της λέγοντας ότι ο μεγαλύτερος της παρέας τους θα μπορούσε να γίνει «ο Άγιος Βασίλης της», κάτι που η νεαρή σερβιτόρα δεν πήρε στα σοβαρά. Όταν όμως ήρθε η ώρα του λογαριασμού και ο μεγαλύτερος σε ηλικία κύριος την ακολούθησε μέχρι το ταμείο για να πληρώσει το ποσό με την χρεωστική του κάρτα συνέβη το απίστευτο. Η Trisha του έδωσε το μηχάνημα για πληκτρολογήσει το pin του και το ποσό του φιλοδωρήματος (κάτι που συνηθίζεται σε κάθε μαγαζί στην Αμερική) και όταν η απόδειξη τυπώθηκε είδε έκπληκτη μπροστά της κάτι απίστευτο. Ο άντρας τής είχε αφήσει 500 δολάρια φιλοδώρημα.

Πριν προλάβει να αντιδράσει πραγματικά και να τον ευχαριστήσει εκείνος απλά χαμογέλασε, της είπε «Καλά Χριστούγεννα καλή μου» και εξαφανίστηκε από το εστιατόριο. «Μετά από ένα λεπτό επέστρεψε για αν σιγουρευτεί ότι δεν έπαθα καρδιακή προσβολή», συμπληρώνει χαριτολογώντας η Murphy.

Όταν ο άγνωστος άντρας της είπε ότι θα γινόταν «ο Άγιος Βασίλης της» εκείνη το πήρε στην πλάκα.

Η νεαρή γυναίκα μη μπορώντας να πιστέψει στην τύχη της έκανε το ίδιο βράδυ μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, στην οποία μιλάει για το περιστατικό, για την τύχη της να σερβίρει το συγκεκριμένο τραπέζι και για την τρομερή κίνηση του άγνωστου άντρα να σώσει τις γιορτές της ίδιας αλλά κα των τεσσάρων παιδιών της.

Τελικά το θαύμα των Χριστουγέννων θα συμβεί σε όποιον το έχει πραγματικά ανάγκη - και το αξίζει.

Διάβασε όλη την ανάρτηση της Trisha Murphy:

«Yesterday morning, I was so stressed I could barely function. Most of my Christmas shopping wasn't done, my car got towed to Bangor (with a $735 bill on its head), and there's only a week until Christmas. I went into work, racking my brain as to how I was going to pull this off. I can pick up a couple extra shifts and do some odd jobs. That would mean I'd have to pay extra for a sitter though. I couldn't even concentrate at work. Regardless, I painted on a smile and acted like it was just another day. Work was terribly dead and I thought for sure, I was screwed! I got this table, 3 men. They all looked a little grungy and judging by their demeanor, I figured a average tip. The older of the three kept asking me about Christmas. I just told him I'm in it for my kids, but besides that, I don't really get into it all that much. He joked that he'd come be Santa. I (like every other waitress) led him to believe I was married and kept on with pleasant, yet safely distant, conversation. When I gave him the bill, he told me I had to cash him out. I let him know that the hostess does that. He insisted I go to the register and cash him out. I thought it a little odd, but obliged anyway. When he put his card in, he had a huge, ear to ear, smile. The receipt printed and I almost collapsed! I looked up at this grungy looking man, my face as white as snow, and tears in my eyes. He just smiled again and said "merry Christmas dear", and almost danced out of the restaurant. He came back in to make sure I didn't have a heart attack. I still might! I don't know this man's name, but I hope he realizes that he literally saved Christmas for my children and I! Good people do still exist. Yesterday was the day I met Santa!»

Read Next

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.