Κάθε φορά που κάποιος αποφασίζει να στειρώσει τον σκύλο του, κάνει μια σημαντική πράξη για να μειωθούν τα αδέσποτα γύρω μας. Όμως πολλοί κηδεμόνες σκύλων διστάζουν να προχωρήσουν σε στείρωση, όχι επειδή δεν αγαπούν τα ζώα, αλλά από φόβο και άγνοια. Με αυτό το σκεπτικό, και για την ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού, η Save a Greek Stray με την υποστήριξη της εταιρείας Γερολυμάτος δημιούργησε μια νέα τηλεοπτική καμπάνια, με κεντρικό μήνυμα «Στειρώνουμε τα σκυλιά μας και σώζουμε ακόμα περισσότερα».

Πρωταγωνιστές, ο Αντίνοος Αλμπάνης, αλλά και πραγματικοί κηδεμόνες κατοικιδίων. Σε ένα σύντομο αλλά κατατοπιστικό σποτ, εκείνοι εκφράζουν τις πιο συνηθισμένες απορίες για τη στείρωση, τις οποίες ο ηθοποιός αναλαμβάνει να λύσει με έναν καθησυχαστικό αλλά ταυτόχρονα και επιστημονικά βάσιμο τρόπο.

Μερικά από τα ερωτήματα που βρίσκουν απαντήσεις στην καμπάνια;

-Αν στειρώσω τον σκύλο μου, θα αλλάξει χαρακτήρα;

-Μην ανησυχείς. Θα συνεχίσει να έχει τον χαρακτήρα που λατρεύεις.

-Πώς η στείρωσή του θα βοηθήσει τα αδέσποτα;

-Τα αδέσποτα είναι τα δικά μας ζώα που εγκαταλείψαμε. Ένα θηλυκό μπορεί να γεννήσει 18 κουτάβια τον χρόνο. Σε έξι χρόνια θα έχει πάνω από 60.000 απογόνους.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης συμμετείχε αφιλοκερδώς στην καμπάνια. Φιλόζωος και ο ίδιος, αναγνωρίζει τον κυριολεκτικά σωτήριο ρόλο που έπαιξε το σκυλάκι του σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής του: «Η παρουσία του σκύλου μου ήταν βάλσαμο στη μάχη με τον καρκίνο», είχε πει χαρακτηριστικά πριν από περίπου έναν χρόνο.

Ποια είναι η Save a Greek Stray;

Πρόκειται για μια φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ταχθεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, καθώς και στον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων. Διασώζει, στειρώνει και φιλοξενεί στο καταφύγιό της ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων, που έχουν ανάγκη θεραπεία και προστασία από τους κινδύνους που συναντούν στους δρόμους της χώρας μας.

Info

saveagreekstray.org, Facebook, Instagram

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ με τον Αντίνοο Αλμπάνη:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS