Τις τελευταίες μέρες έχουν γραφτεί πολλά για τους ήρωες που ξεπέρασαν τον εαυτό τους στις φωτιές της Αυστραλίας, όμως σε αυτή την περίπτωση ο ήρωας είναι τετράποδος. Η Patsy είναι ένα 6χρονο μπόρντερ κόλεϊ που την κρίσιμη στιγμή οδήγησε 900 πρόβατα στην ασφάλεια, σώζοντας το κοπάδι από τις φλόγες.

Άξιος εκπρόσωπος της φυλής της, που φημίζεται για την εργατικότητά της, η Patsy απομάκρυνε το πλήθος των ζώων από τη ζώνη κινδύνου. Στη συνέχεια έμεινε μαζί με τον ιδιοκτήτη της, Stephen Hill, στο αγρόκτημα, ρισκάροντας, αν άλλαζε ο καιρός, να γίνουν παρανάλωμα. Σε φωτογραφίες που ανέβηκαν στον λογαριασμό που έχει ανοιχτεί για το γενναίο σκυλάκι στο Instagram, γίνεται ξεκάθαρο ότι η φωτιά έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.

«Την Patsy παραδόξως δεν την επηρέασε η φωτιά» σχολίασε η αδερφή του βοσκού, Cath Hill. «Η εκτροφή αυτών των σκυλιών εδώ και γενεές έχει αναπτύξει την ικανότητά τους να συνεργάζονται με κοπάδια και είναι πολύ έξυπνα και ευέλικτα ζώα. Αγαπούν τη δουλειά, αυτό έχουν αναπτυχθεί να κάνουν και είναι πολύ συγκεντρωμένα! Έτσι όταν ο αδερφός μου χρειάστηκε την Patsy για να μεταφέρει τα πρόβατα στην ασφάλεια, αυτό ακριβώς έκανε. Έκανε τη δουλειά της, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Ήρεμη, ψύχραιμη και συγκεντρωμένη».

«Αν δεν είχα την Patsy θα υπέφερα» είπε ο Stephen Hill στο SBS News. «Έχει κερδίσει κορυφαία προνόμια για την υπόλοιπη ζωή της».

Δείτε φωτογραφίες από τον λογαριασμό για την Patsy στο Instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


 

TAGS