Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) θέλοντας να επιστήσει την προσοχή στο ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, δημιούργησε τέσσερα σποτ όπου συμμετέχουν γνωστές Ελληνίδες ηθοποιοί.  

Τα τέσσερα σποτ αναπαριστούν τέσσερις  διαφορετικές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και υγείας και στην ουσία έχουν σαν στόχο να προσδιόρισουν την λεπτή γραμμή ανάμεσα σε ένα απλό κοπλιμέντο και την σεξουαλική παρενόχληση.

Που τελειώνει το πρώτο και αρχίζει το δεύτερο; Όπως θα δεις και στα τέσσερα βίντεο που ακολουθούν οι συζητήσεις ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές μέχρι ένα σημείο μπορούν να θεωρηθούν ως ένα απλό φλερτ στο περιβάλλον εργασίας, από ένα σημείο και μετά όμως η κατάσταση αλλάζει σημαντική.

 Η ΓΓΙΦ σχεδίασε την τρέχουσα καμπάνια για τη σεξουαλική παρενόχληση τον Ιούλιο 2017, με όλες τις ιστορίες να βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, τα οποία συγκεντρώθηκαν από ομάδα ερευνητριών της ΓΓΙΦ.  Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΓΓΙΦ. Όλες οι γυναίκες του συνεργείου είναι μέλη του WIFT (Women in Film and Television), ένα διεθνές σωματείο με 14.000 μέλη σε 65 σημεία του πλανήτη και στόχο την προώθηση του έργου των γυναικών στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.   Το WIFT ιδρύθηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα ως WIFT GR (Women in Film and Television Greece).  

Τα σενάρια έγραψε η συγγραφέας και σεναριογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Όλγα Μαλέα.   Στα τέσσερα σποτ παίζουν οι ηθοποιοί: Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Σολωμού, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Τζωρτζίνα Λιώση, Λυδία Σγουράκη, Θάνος Καληώρας και Αχιλλέας Σκεύης

Δείτε το πρώτο βίντεο με τον Γιάννη Ζουγανέλη και την Τζωρτζίνα Λιώση

Δείτε το δεύτερο βίντεο με την Λυδία Σγουράκη και τον Θάνο Καληώρα

Δείτε το τρίτο βίντεο με τη Μαρία Σολωμού και τον Αχιλλέα Σκεύη

Δείτε το τέταρτο βίντεο με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Βασίλη Χαλακατεβάκη

 

TAGS