Η τακτική αλλαγή των σεντονιών και των πετσετών στο σπίτι μας είναι απαραίτητη έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι επιδημιολόγοι έχουν επισημάνει πολλές φορές την μεγάλη ανάγκη για ατομική υγεινή και δεν αναφέρονται μόνο στο πόσο συχνά κάνουμε μπάνιο ή πόσο σχολαστικά πλένουμε τα χέρια μας, αλλά μιλούν και για τις συνθήκες καθαριότητας μέσα στο σπίτι μας, για το πώς απολυμαίνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας και για το πώς καθαρίζουμε τις επιφάνειες σε πατώματα, μπάνια και κουζίνες. 

Τώρα Βρετανοί και Αμερικανοί δερματολόγοι έρχονται να τονίσουν ότι το πόσο συχνά πλένουμε τα σεντόνια ίσως είναι το κλειδί προστασίας από τον κορονοϊό μέσα στο σπίτι μας.

Η Όντρει Κούνιν, δερματολόγος του κέντρου «DERMADoctor», υποστηρίζει ότι, με βάση τα πορίσματα διαφόρων ερευνών υπάρχουν επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι οι ιοί μπορούν να επιβιώσουν στην ύφανση των σεντονιών και των κλινοσκεπασμάτων.

Μιλώντας στην «Huffington Post», η Βρετανή δερματολόγος τόνισε ότι: «Οι ανησυχίες μας ότι τα ιικά σωματίδια μπορούν να παγιδευτούν μέσα στην ύφανση των σεντονιών και εν συνεχεία να τα εισπνέουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου, με οδήγησε στο έκανε να προτείνω να αυξήσετε τη συχνότητα που βάζετε πλυντήριο».

Από την πλευρά του ο δερματολόγος Τζόσουα Ζάιχερ, θεωρεί πως θα πρέπει την περίοδο αυτή να πλένουμε πιο συχνά τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες αλλά και σε πιο υψηλές θερμοκρασίες όχι όμως τα παπλώματα που δεν έρχονται σε συχνή επαφή με το δέρμα.

Ο δερματολόγος της Νέας Υόρκης Χάντλει Κινγκ υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να φροντίζουμε για την ατομική μας καθαριότητα αφότου μπούμε στο σπίτι και να απολυμαίνουμε τα χέρια και τα αντικείμενα που πιάνουμε προτού βεβαίως φθάσουμε στο κρεβάτι μας.

«Νομίζω ότι αυτό είναι πιο λογικό από το να εστιάζουμε μόνο στα κλινοσκεπάσματα. Αυτό μπορεί να σημαίνει περισσότερα ντους, πλύσιμο μαλλιών και συχνή αλλαγή ρούχων. Αυτά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σπίτι σας και το κρεβάτι σας καθαρό», τονίζει.

Κεντρική φωτογραφία:unsplash

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS