Στις αρχές του 2020 σχεδόν κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα πάνω στον πλανήτη τέθηκε μέχρι νεοτέρας σε παύση. Τα Όσκαρ, τα Grammy, τα κινημαγραφικά φεστιβάλ των Καννών, της Βενετίας και του Βερολίνου, όλα αναβλήθηκαν κάτω από τον φόβο του άγνωστου που έφερε μαζί της η πανδημία, η οποία δε μοιάζει να έχει τεθεί ακόμα υπό πλήρο έλεγχο. 

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει προκαλέσει νέα σοβαρά ζητήματα σε ολόκληρο τον κόσμο τα καλλιτεχνικά events του 2021 φαντάζουν το ίδιο δύσκολο να πραγματοποιηθούν -με τις παλιές τουλάχιστον συνθήκες- όσο και εκείνα της περσινής χρονιάς. Κάπως έτσι, η Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ κατέληξε σε μία αρκετά καλή λύση προκειμένου να καταφέρει να πραγματοποιήσει την απονομή των βραβείων Emmy με κοινό, ακόμα κι αν δεν μπορέσει τελικά να επιστρέψει στο μόνιμο «σπίτι» της, στο διάσημο Microsoft Theater του Λος Άντζελες. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Variety, τα φετινά βραβεία Emmy θα δοθούν στον υπαίθριο χώρο Live's Event Deck οποίος βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Microsoft Theater, ενώ στην τελετή θα δώσει το παρών μειωμένος αριθμός προσκεκλημένων. 

«Μετά από συζητήσεις με τους ειδικούς υγείας και ασφάλειας της κομητείας του Λος Άντζελες και των διοργανωτών των εκδηλώσεων των Emmy, η Ακαδημία Τηλεόρασης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να περιορίσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των υποψήφιων για βραβεία στην τελετή των Emmy Δημιουργικών Τεχνών στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου καθώς και στην 73η τελετή απονομής των Emmy, στις 19 Σεπτεμβρίου»α, ναφέρει η ανακοίνωση.

«Παρ' όλο που οι προσκλήσεις έχουν μόλις αποσταλεί, οι υποψήφιες ομάδες τριών ή περισσότερων ατόμων θα περιορίζονται πλέον σε τέσσερα εισιτήρια ανά υποψηφιότητα», διευκρινίζεται. 

«Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούν όλοι οι υποψήφιοι να παρευρεθούν στη φετινή τελετή. Συνιστούμε σε όσους έχουν ορίσει ομάδες να συντονιστούν μεταξύ τους και να προσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα διαθέσουν τα τέσσερα εισιτήριά τους προτού απαντήσουν στην πρόσκληση», προστίθεται.

«Η υγεία και η ασφάλεια των υποψηφίων μας είναι υψίστης σημασίας. Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και θα δημοσιοποιήσουμε περισσότερες πληροφορίες. Η Ακαδημία Τηλεόρασης εκτιμά την κατανόηση όλων καθώς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη μετάλλαξη "Δέλτα" της Covid-19»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS