Αναμφίβολα για την συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών, η κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου, ανεξαρτήτου χρώματος, αποτελεί σημαντικό κατόρθωμα και όνειρο ζωής για τους περισσότερους. Η Σουνίσα Λι, ωστόσο, φαίνεται πως έχει άλλη άποψη, καθώς όπως δήλωσε η ίδια μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο αγώνισμα των ασύμμετρων ζυγών, «οτιδήποτε λιγότερο απο χρυσό στους ασύμμετρους ζυγούς είναι απογοητευτικό».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του σύνθετου ατομικού της ενόργανης γυμναστικής, εξήγησε στο Associated Press πως επειδή λατρεύει πραγματικά το αγώνισμα με τους ασύμμετρους ζυγούς, όταν δεν τα καταφέρνει περίφημα σε αυτό, απλά αισθάνεται πως τα θαλάσσωσε. Όπως παραδέχτηκε, το χάλκινο μετάλλιο φυσικά είναι μια πραγματική νίκη, ωστόσο θα προτιμούσε να το είχε κατακτήσει στο αγώνισμα με τη δοκό και όχι με τους ζυγούς. «Αυτό το μετάλλιο μάλλον σημαίνει περισσότερα για μένα από ό, τι το χρυσό μετάλλιο, μόνο και μόνο επειδή οι ασύμμετροι ζυγοί είναι το θέμα μου, για αυτό είμαι λίγο λυπημένη με το αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το μετάλλιο μάλλον σημαίνει περισσότερα για μένα από ό, τι το χρυσό μετάλλιο, μόνο και μόνο επειδή οι ασύμμετροι ζυγοί είναι το θέμα μου, για αυτό είμαι λίγο λυπημένη με το αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα social media ήταν ο λόγος που η Σουνίσα Λι δεν τα πήγε όπως περίμενε στον τελικό. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, η προσοχή της αποσπάστηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι λογαριασμοί της τόσο στο Instagram, όσο στο twitter και το TikTok, σημείωσαν σημαντική αύξηση των ακολουθών της με την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η 18χρόνη Λι, μάλιστα, πριν τον τελικό του αγωνίσματος είχε πει πως θέλει να διαγράψει τον λογαριασμό της στο twitter για να μην βλέπει όλα όσα λένε οι άλλοι για εκείνη. Η αποχή από τα social media για μικρό διάστημα θα την βοηθήσει ώστε να παραμείνει συγκεντρωμένη στον σκοπό της και τις προπονήσεις της, επισημαίνει η Ολυμπιονίκης.

Κεντρική φωτογραφία: @Sunisa Lee

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS