ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Τα πόδια της ήταν σαν τα πόδια των ελεφάντων». Η απίστευτη μεταμόρφωση της Μαρίας Κάλλας

Μία απίστευτα σκληρή κριτική έκανε την σπουδαία ερμηνεύτρια να αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα της.

«Τα πόδια της ήταν σαν τα πόδια των ελεφάντων». Η απίστευτη μεταμόρφωση της Μαρίας Κάλλας

«Δεν ήταν ποτέ περιποιημένη. Ήταν πολύ σφιγμένη και οικονομικά, δεν είχε άνεση οικονομική. Η κοπέλα κοιτούσε πώς θα μπορέσει να ζήσει καλύτερα. Δεν ήξερε να ντυθεί, μην ξεχνάτε ότι υπήρξε και πάρα πολύ παχιά». Η φράση από το παρακάτω ντοκιμαντέρ για την Μαρία Κάλλας, δια στόματος μίας συμμαθήτριας της η οποία την γνώριζε από μικρό παιδί, ακούγεται τελείως παράδοξη, την ακούμε με δυσπιστία όταν φέρνουμε στο νου μας την λαμπερή ζωή, την κομψή εμφάνιση και το τεράστιο καλλιτεχνικό εκτόπισμα της γυναίκας που έμελλε να γίνει «η σημαντικότερη προσωπικότητα που πέρασε ποτέ από τον κόσμο της όπερας».

Κι όμως η Μαρία Κάλλας, το κορίτσι με την σπουδαία φωνή που όμοια της δεν έχει ξαναγεννηθεί μέχρι σήμερα, που ανέβηκε τα σκαλιά της επιτύχιας ένα-ένα με σκληρή δουλειά και πείσμα κάποτε δεν θύμιζε σε τίποτα την γοητευτική ντίβα που έμεινε στην ιστορία ως η μεγάλη υψίφωνος που έκλεψε την καρδιά του ισχυρού Αριστοτέλη Ωνάση στα μέσα της δεκαετίας του '50.

Η Μαρία αρκετό καιρό πριν γίνει η σπουδαία Κάλλας ήταν ένα άχαρο κάπως ατσούμπαλο πλάσμα που σε καθήλωνε με τις φωνητικές της δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα είχε λάβει και πολλές αρνητικές κριτικές εξαιτίας της εμφάνισης της. Δεν διέθετε τα υπέροχα, πολυτελή ρούχα με την οποία την συνηθίσαμε αργότερα ενώ έτρεφε μία βαθιά αδυναμία στα γλυκά, ιδιαίτερα στα κέικ και τις πουτίγκες. Το αποτέλεσμα ήταν να έχει πάνω της αρκετά παραπανίσια κιλά, περίπου 30 περισσότερα από αυτά με την οποία την γνώρισε λίγα χρόνια αργότερα ολόκληρος ο πλανήτης.

«Τα πόδια της ήταν σαν τα πόδια των ελεφάντων». Η απίστευτη μεταμόρφωση της Μαρίας Κάλλας
Η Μαρία αρκετό καιρό πριν γίνει η σπουδαία Κάλλας ήταν ένα άχαρο κάπως ατσούμπαλο πλάσμα που σε καθήλωνε με τις φωνητικές της δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα είχε λάβει και πολλές αρνητικές κριτικές εξαιτίας της εμφάνισης της.

Η Κάλλας γνώριζε πως η εμφάνιση της θα μπορούσε να αποδειχθεί σοβαρά τροχοπέδη για την καριέρα της. Κι ακόμα κι αν δεν το είχε συνειδητοποιήσει απόλυτα μία πολύ σκληρή κριτική από έναν Ιταλό δημοσιογράφο το 1952, όταν είχε εμφανιστεί στην όπερα Αΐντα στη Βερόνα της Ιταλίας, την πόνεσε τόσο βαθιά που πήρε την απόφαση να αλλάξει ριζικά την εικόνα της.

«Η Κάλλας είναι τόσο παχιά ώστε με δυσκολία μπορούσα να ξεχωρίσω τα πόδια των ελεφάντων που ήταν πάνω στην σκηνή από αυτά της Αϊντα,» έγραψε τότε ο Ιταλός κριτικός όπερας και τα λόγια του ήταν μαχαίρι στην καρδιά της ερμηνεύτριας που έβαλε στόχο της ζωής της να κλείσει στόματα με την αλλαγμένη εμφάνιση της. Στο πλευρό της ήταν και ο τότε σύζυγός της, Τζιόρτζιο Μενεγκίνι, που έδωσε εντολή να αλλάξει τελείως το μενού της και την κράτησε μακριά από την μάνια της για τα γλυκά.

Παράλληλα η Κάλλας έκανε σκληρή γυμναστική σε καθημερινή βάση, ενώ επισκέφθηκε έναν εξιδεικευμένο γιατρό στο Παρίσι ο οποίος εφάρμοσε πάνω της ένα πρόγραμμα από ενέσεις και ηλεκτρικό μασάζ. Στο μεσημερανό της γεύμα η υψίφωνος κατανάλωνε πλέον μόνο φιλέτο κρέατος, ψάρι και λαχανικά, ενώ γυμναζόταν τόσο επίμονα που ακόμα κι όταν δυσκολευόταν να βγάλει μία δύσκολη άσκηση την επαναλάμβανε ξανά και ξανά μέχρι να τα καταφέρει.

Όταν η Κάλλας εμφανίστηκε το 1954 στην Σκάλα του Μιλάνου ήταν μία τελείως διαφορετική γυναίκα.

Δες το βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.