ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα πιο μαγικά Χριστούγεννα θα τα ζήσεις σε αυτή την πόλη που μάλλον δεν την έχεις στο μυαλό σου

Ο καλύτερος τρόπος μετακίνησης στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι με τα πόδια, καθώς τα δρομάκια είναι πέτρινα και στενά.

Τα πιο μαγικά Χριστούγεννα θα τα ζήσεις σε αυτή την πόλη που μάλλον δεν την έχεις στο μυαλό σου

Η πόλη του Κεμπέκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Κεμπέκ μετά το Μόντρεαλ και στα 400 χρόνια της ιστορίας της πόλης έχει υπάρξει η πρωτεύουσα της χώρας για πολλά από αυτά. Η μόνη επίσημη γλώσσα της πόλης του Κεμπέκ είναι τα γαλλικά, σε αντίθεση με άλλες πόλεις που είναι κατά κύριο λόγο δίγλωσσες, με αποτέλεσμα οι πινακίδες στο δρόμο και στα δημόσια κτίρια να είναι ως επί το πλείστον στα γαλλικά μόνο. Παρ’όλ’αυτά, η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων μιλά και αγγλικά και είναι εξαιρετικά φιλικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν οποιοδήποτε χρειάζεται πληροφορίες. Εκτός από γαλλικά και αγγλικά, υπάρχει έντονη παρουσία Ιταλών, Κινέζων, Ελλήνων και Αράβων. Ένα από τα γνωστότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το Château Frontenac, ένα κτίριο που κυριαρχεί ως φιγούρα ανάμεσα στα κτίρια της πόλης και που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό μνημείο από το 1980. Η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης χαρακτηρίζεται από μεγάλα, πέτρινα κτίρια και στενά, πέτρινα και δαιδαλώδη δρομάκια, που σας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή και έχει χαρακτηριστεί ως πολιτιστικό μνημείο από την UNESCO. Οι εποχές στην πόλη του Κεμπέκ είναι διακριτές και δίνεται η δυνατότητα πολλών δραστηριοτήτων σε όλες, όπως φεστιβάλ το καλοκαίρι, χειμερινά σπορ κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών του χρόνου αλλά και βόλτες στη φύση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και της άνοιξης, με χαρακτηριστικά χρώματα και μυρωδιές ανάλογα με την εποχή.

Μετάβαση

Αεροπορικώς

Το αεροδρόμιο του Κεμπέκ άνοιξε το 1939 και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της περιοχής του Κεμπέκ μετά το αεροδρόμιο του Μόντρεαλ. Βρίσκεται 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης και διαθέτει ένα τερματικό σταθμό που το 2011 εξυπηρέτησε 1,3 εκατομμύρια επιβάτες. Πραγματοποιούνται πτήσεις στην Ευρώπη, σημαντικά αεροδρόμια της βόρειας και κεντρικής Αμερικής, νησιών της Καραϊβικής και τα αεροδρόμια της ανατολικής ακτής του Καναδά. Με τη χώρα μας συνδέεται μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

Αεροδρόμια: Quebec City Jean Lesage International (YQB)

Διαμονή

Στην πόλη του Κεμπέκ υπάρχει δυνατότητα να βρείτε όλα τα είδη διαμονής, με την πλειοψηφία να βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο και το λιμάνι της πόλης, ενώ υπάρχουν και επιλογές στα περίχωρα, όπου μπορείτε να βρείτε φθηνότερες επιλογές με τις ίδιες παροχές. Εκτός από ξενοδοχεία υπάρχει και η δυνατότητα νεανικών hostel, που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στο λιμάνι και στις φοιτητικές εστίες.

Μεταφορές / Μετακινήσεις

Ο καλύτερος τρόπος μετακίνησης στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι με τα πόδια, καθώς τα δρομάκια είναι πέτρινα και στενά. Υπάρχει η εταιρεία RTC που λειτουργεί δρομολόγια λεωφορείων και μικρών βαν για μετακινήσεις στην πόλη. Τα εισιτήρια είναι μίας κατεύθυνσης και μίας μετεπιβίβασης σε διάστημα 2 ωρών. Δίνεται η δυνατότητα εισιτηρίων μίας ή δύο ημερών ή εβδομαδιαίου εισιτηρίου απεριόριστων διαδρομών. Λειτουργεί εταιρεία ενοικίασης ποδηλάτων και υπάρχουν ποδηλατόδρομοι ανοιχτοί από Απρίλιο έως Οκτώβριο.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο που θα σας κάνει να ταξιδέψετε νοερά:

Πηγή: travelsales.gr

Read Next

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.