Η πόλη του Κεμπέκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Κεμπέκ μετά το Μόντρεαλ και στα 400 χρόνια της ιστορίας της πόλης έχει υπάρξει η πρωτεύουσα της χώρας για πολλά από αυτά. Η μόνη επίσημη γλώσσα της πόλης του Κεμπέκ είναι τα γαλλικά, σε αντίθεση με άλλες πόλεις που είναι κατά κύριο λόγο δίγλωσσες, με αποτέλεσμα οι πινακίδες στο δρόμο και στα δημόσια κτίρια να είναι ως επί το πλείστον στα γαλλικά μόνο. Παρ’όλ’αυτά, η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων μιλά και αγγλικά και είναι εξαιρετικά φιλικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν οποιοδήποτε χρειάζεται πληροφορίες. Εκτός από γαλλικά και αγγλικά, υπάρχει έντονη παρουσία Ιταλών, Κινέζων, Ελλήνων και Αράβων. Ένα από τα γνωστότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το Château Frontenac, ένα κτίριο που κυριαρχεί ως φιγούρα ανάμεσα στα κτίρια της πόλης και που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό μνημείο από το 1980. Η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης χαρακτηρίζεται από μεγάλα, πέτρινα κτίρια και στενά, πέτρινα και δαιδαλώδη δρομάκια, που σας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή και έχει χαρακτηριστεί ως πολιτιστικό μνημείο από την UNESCO. Οι εποχές στην πόλη του Κεμπέκ είναι διακριτές και δίνεται η δυνατότητα πολλών δραστηριοτήτων σε όλες, όπως φεστιβάλ το καλοκαίρι, χειμερινά σπορ κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών του χρόνου αλλά και βόλτες στη φύση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και της άνοιξης, με χαρακτηριστικά χρώματα και μυρωδιές ανάλογα με την εποχή.

Μετάβαση

Αεροπορικώς

Το αεροδρόμιο του Κεμπέκ άνοιξε το 1939 και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της περιοχής του Κεμπέκ μετά το αεροδρόμιο του Μόντρεαλ. Βρίσκεται 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης και διαθέτει ένα τερματικό σταθμό που το 2011 εξυπηρέτησε 1,3 εκατομμύρια επιβάτες. Πραγματοποιούνται πτήσεις στην Ευρώπη, σημαντικά αεροδρόμια της βόρειας και κεντρικής Αμερικής, νησιών της Καραϊβικής και τα αεροδρόμια της ανατολικής ακτής του Καναδά. Με τη χώρα μας συνδέεται μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

Αεροδρόμια: Quebec City Jean Lesage International (YQB)

Διαμονή

Στην πόλη του Κεμπέκ υπάρχει δυνατότητα να βρείτε όλα τα είδη διαμονής, με την πλειοψηφία να βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο και το λιμάνι της πόλης, ενώ υπάρχουν και επιλογές στα περίχωρα, όπου μπορείτε να βρείτε φθηνότερες επιλογές με τις ίδιες παροχές. Εκτός από ξενοδοχεία υπάρχει και η δυνατότητα νεανικών hostel, που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στο λιμάνι και στις φοιτητικές εστίες.

Μεταφορές / Μετακινήσεις

Ο καλύτερος τρόπος μετακίνησης στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι με τα πόδια, καθώς τα δρομάκια είναι πέτρινα και στενά. Υπάρχει η εταιρεία RTC που λειτουργεί δρομολόγια λεωφορείων και μικρών βαν για μετακινήσεις στην πόλη. Τα εισιτήρια είναι μίας κατεύθυνσης και μίας μετεπιβίβασης σε διάστημα 2 ωρών. Δίνεται η δυνατότητα εισιτηρίων μίας ή δύο ημερών ή εβδομαδιαίου εισιτηρίου απεριόριστων διαδρομών. Λειτουργεί εταιρεία ενοικίασης ποδηλάτων και υπάρχουν ποδηλατόδρομοι ανοιχτοί από Απρίλιο έως Οκτώβριο.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο που θα σας κάνει να ταξιδέψετε νοερά:

 

Πηγή: travelsales.gr

TAGS