«Τα αγόρια τα αφήσαμε σπίτι; Πλένουν πιάτα;», «Σας χρειάζεται ένας αληθινός άντρας να σας κάνει γυναίκες», «Τα πέταξες όλα έξω και μου το παίζεις δύσκολη;»: Το καινούριο σποτ του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» διερευνά τον ύπουλο, καθημερινό σεξισμό, που κρύβεται για παράδειγμα στην προσέγγιση ενός «πέφτουλα» στα μπαρ, και διερευνά τα όχι πάντα ευδιάκριτα όρια ανάμεσα στο φλερτ και τη σεξουαλική παρενόχληση.

Με τίτλο «Μην προσπερνάς τον καθημερινό σεξισμό», μας παρουσιάζει έναν άντρα ο οποίος πλησιάζει μια κοριτσοπαρέα και αρχίζει να εκτοξεύει μια σειρά από σχόλια που συμπυκνώνουν ένα πλήθος στερεοτύπων. Καθώς το επίμονο φλερτ του δεν βρίσκει ανταπόκριση, η συμπεριφορά του γίνεται όλο και επιθετική.

Είναι μια κατάσταση που όλες έχουμε αντιμετωπίσει, λίγο έως πολύ, στις βόλτες άνευ «συνοδών» και που στην καλύτερη περίπτωση σκοτώνει το κέφι της παρέας, στη χειρότερη μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε προσωπικές τραγωδίες. Γιατί στην πραγματικότητα ο καθημερινός σεξισμός κρύβει περισσότερους κινδύνους από μια γλυκανάλατη ατάκα.

Το βίντεο υλοποιήθηκε από το Κέντρο Διοτίμα με την υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος και τη συνέργεια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Δείτε το σποτ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

 

 

TAGS