Το 2016 -πριν από τρία χρόνια και μια αιωνιότητα για τα δεδομένα της διαδικτυακής εποχής όπου όλα εξελίσσονται ραγδαία- μια γραφίστρια, η Katherine Young, αποφάσισε να σχεδιάσει από την αρχή το εξώφυλλο ενός γυναικείου περιοδικού, του Girls' Life, αντικαθιστώντας την εικόνα του πανέμορφου, ρετουσαρισμένου μοντέλου με τη φωτογραφία ενός κοριτσιού της διπλανής πόρτας και τους τίτλους των θεμάτων για μόδα και ομορφιά με άρθρα που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση.

Κάπως έτσι η «Μόδα του φθινοπώρου που θα λατρέψεις» έγινε «Τα κορίτσια που κάνουν το καλό: 100+ τρόποι να βοηθήσεις την κοινότητά σου» και «Τα μαλλιά των ονείρων σου» έδωσαν τη θέση τους στην «Καριέρα των ονείρων σου».

«Όταν είδα την ανάρτηση [με το αληθινό εξώφυλλο του περιοδικού Girls' Life] σοκαρίστηκα» σχολίασε αργότερα η Katherine για το πρότζεκτ της. «Μήπως ήταν φωτοσοπαρισμένο; Αναρωτήθηκα. Αφού γκούγκλαρα το περιοδικό, ανακάλυψα ότι ήταν πραγματικό. Μου φάνηκε, απλά, τρομακτικό».

Το πρότζεκτ της Katherine έγινε viral, το ίδιο και το όνομά της. «Αυτή η εμπειρία έκανε τη δουλειά και τη φωνή μου να ακουστούν σε όλο τον κόσμο. Οδήγησε σε συνεντεύξεις, ομιλίες και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη στροφή των περιοδικών σε λιγότερα θέματα που βασίζονται στα στερεότυπα των φύλων» όπως υποστηρίζει η Katherine.

«Ελπίζω αυτό το εξώφυλλο να μας εμπνεύσει όλους να γινόμαστε καλύτεροι καθημερινά και να συνειδητοποιούμε τα πρότυπα με τα οποία βομβαρδίζονται τα παιδιά μας. [...] Όλοι πρέπει να ξέρουν ότι τα κορίτσια είναι πολύ περισσότερα από ένα όμορφο πρόσωπο» δηλώνει. Η αλήθεια είναι ότι το εξώφυλλό της είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Δείτε το πρότζεκτ της Katherine Young:

«Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τις προκαταλήψεις περί φύλων»: Μια ομιλία Ted της λέκτορα Susan Fleming:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS