ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Τα παντρεμένα ζευγάρια δεν έχουν ιδέα από σεξ». Η συναρπαστική ιστορία ζωής της Dr.Ruth

Από τα χέρια των Ναζί στα στούντιο της Αμερικής, η Dr. Ruth υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της αμερικανικής κουλτούρας. Ένα νέο ντοκιμαντέρ αφηγείται τη διαδρομή της.

«Τα παντρεμένα ζευγάρια δεν έχουν ιδέα από σεξ». Η συναρπαστική ιστορία ζωής της Dr.Ruth

Όταν η Karola Siegel ήταν μόλις 10 χρονών, αποφάσισε να εξερευνήσει την βιβλιοθήκη των γονιών της, στο σπίτι τους στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Επειδή κανείς άλλος δεν ήταν στο σπίτι εκείνη την ώρα, η μικρή Karola είχε την ευκαιρία να φτάσει μέχρι το πάνω-πάνω ράφι και να κατεβάσει το βιβλίο «Ο Ιδανικός Γάμος: H Kοινωνιολογία και η Τεχνική» ("The Ιdeal Marriage:Its Physiolοgy and Technique), ένα σύγγραμα του 1923 από έναν Δανό γιατρό, τον Theodoor H. van de Velde, και το οποίο ήταν γεμάτο με σκίτσα σεξουαλικών στάσεων.

«Το σεξ είναι τα θεμέλια κάθε γάμου,» έγραφε σε κάποιο σημείο του βιβλίου. «Παρόλα αυτά τα παντρεμένα ζευγάρια αγνοούν την αλφαβήτα του σεξ, αγνοούν τα πάντα. Η δουλειά μου είναι να πάρω μακριά την άγνοια και να δείξω στα ζευγάρια τους τρόπους και τα μέσα για να είναι ευτυχισμένα σε μία μονογαμική, σεξουαλική σχέση».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Siegel σκέφτηκε το σεξ, η πρώτη φορά που αυτή η έννοια προβλημάτισε το μυαλό της. Περίπου έναν χρόνο αργότερα το μικρό κορίτσι άλλαξε το όνομα της σε Ruth προκειμένου να δραπετεύσει από την Γερμανία του Χίτλερ. Δεκαετίες αργότερα έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο ως Dr. Ruth, η πιο διάσημη σεξολόγος του πλανήτη.

«Τα παντρεμένα ζευγάρια δεν έχουν ιδέα από σεξ». Η συναρπαστική ιστορία ζωής της Dr.Ruth
H μικρή Karola Siegel σε ηλικία 10 ετών, όταν κατάφερε να δραπετεύσει από τη ναζιστική Γερμανία.

Σε συνέντευξη της η Dr. Ruth είχε αποκαλύψει σχετικά με εκείνη την πρώιμη της ανακάλυψη: «Όταν έπεσε το βιβλίο στα χέρια μου σκέφτηκα "Αυτό είναι που κάνουν οι γονείς μου. Άρα οι γονείς μου παρόλο που δεν έζησαν για να δούν την εξέλιξη μου, ευθύνονται γι' αυτο που έγινα στο μέλλον"».

Η χρειά της φωνής της, η μορφή της και οι ατελείωτες συμβουλές της αποτέλεσαν αναπόσπαστο μέρος της αμερικανικής τηλεόρασης και κουλτούρας (και σταδιακά της κουλτούρας όλων των χωρών του δυτικού κόσμου) για πάνω από δύο δεκαετίες, αλλά η ίδια φρόντιζε πάντα να κρύβει με κάθε τρόπο την ιδιωτική της ζωή από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όταν τα δικά της παιδιά την ρώτησαν πώς ήταν να μεγαλώνει χωρίς τους γονείς της, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα, η Dr. Ruth απέφυγε να το συζητήσει, αλλάζοντας αμέσως κουβέντα. Τουλάχιστον αυτό παραδέχθηκε η ίδια σε συνέντευξη της στους New York Times το 1987.

«Το σεξ είναι τα θεμέλια κάθε γάμου,» έγραφε σε κάποιο σημείο του βιβλίου. «Παρόλα αυτά τα παντρεμένα ζευγάρια αγνοούν την αλφαβήτα του σεξ, αγνοούν τα πάντα. Η δουλειά μου είναι να πάρω μακριά την άγνοια και να δείξω στα ζευγάρια τους τρόπους και τα μέσα για να είναι ευτυχισμένα σε μία μονογαμική, σεξουαλική σχέση».

Ίσως αυτός η μυστικότητα, αυτή η απροθυμία να αποκαλύψει τα πώς και τα γιατί της προσωπικής της ζωή να είναι ο λόγος που η πραγματικότητα, οι λεπτομέρειες πίσω από την εξέλιξη της τηλεοπτικής Dr. Ruth να παραμένει ένα ζήτημα που εγείρει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον ώστε να αποτελεί το θέμα του νέου ντοκιμαντέρ του Hulu με τίτλο το όνομα της υπερπετυχημένης εκπομπής της: "Αsk Dr. Ruth".

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δουλειά της Karola Siegel, του κοριτσιού που άλλαξε το όνομα της σε Ruth Westheimer για να ξεφύγει από τους Ναζί, έκανε πρεμιέρα στην μικρή οθόνη το Σάββατο 1 Ιουνίου.

Δες το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram.

Read Next

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.