
Συνεργάστηκε ο Δημήτριος Γ. Πέτσιος, MSc, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος.
Με μερικά πολύ συνηθισμένα λάθη στον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύεις τα τρόφιμά σου δημιουργείς εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων που μπορεί να σου προκαλέσουν λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά προβλήματα υγείας. "Η υγιεινή των τροφίμων παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας μας" τονίζει ο Δημήτριος Γ. Πέτσιος, MSc, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος. Η άστοχη τοποθέτησή τους στο ψυγείο είναι ένα από αυτά τα λάθη, που επιπλέον δε βοηθά στη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών και των αρωμάτων! Να πώς θα διορθώσεις αυτά τα λάθη σε 1 λεπτό:
Η θερμοκρασία είναι υψηλή
H συντήρηση του ψυγείου σου θα πρέπει να είναι ρυθμισμένη στους 4°C και η κατάψυξη στους -18°C. Αυτά είναι τα επίπεδα ψύξης που ελαχιστοποιούν την ανάπτυξη βακτηρίων στις περισσότερες τροφές.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr
Κεντρική φωτογραφία: iStock