Το Galeries Lafayette (Γκαλερί Λαφαγιέτ) ίσως είναι το πιο διάσημο πολυκατάστημα στο Παρίσι, ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια καταναλωτές επισκέπτονται κεντρικό κατάστημα της στη λεωφόρο Haussmann, στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Μετά τον Πύργο του Αϊφελ, το μέρος που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες στο Παρίσι είναι ο μεγαλύτερος και λαμπρότερος στον κόσμο ναός της μόδας, το Γκαλερί Λαφαγιέτ (Galeries Lafayette): 12 εκατομμύρια πελάτες το χρόνο ή 700.000 την ημέρα. Ένα σύμβολο πολυτέλειας, υψηλής αισθητικής και παγκόσμιας φήμης.

Μια επίσκεψη στο Galeries Lafayette δεν έχει να κάνει μόνο με τα ψώνια. Το πολυκατάστημα είναι από μόνο του είναι ένα αξιοθέατο με τον υπέροχο γυάλινο θόλο σε στιλ αρτ νουβό. Μπορείτε ακόμα να πάτε μέχρι τον τελευταίο όροφο του καταστήματος, να πιείτε τον καφέ σας, να γευματίσετε και φυσικά να απολαύσετε την εκπληκτική θέα σε όλο το Παρίσι.

Φώτα, εκατομμύρια λαμπιόνια, λουλούδια και μπάλες φτιάχνουν ένα θερμό σκηνικό μέσα στη περίτεχνη διακόσμηση του καταστήματος της οδού Οσμάν.

Χριστούγεννα στο Παρίσι σημαίνει εκθαμβωτικά στολισμένες Galeries Lafayette. Η μαγεία των γιορτών έχει προσγειωθεί στο πιο διάσημο γαλλικό πολυκατάστημα στον κόσμο που φέτος έχει σαν θέμα τις μέλισσες, σύμβολο εργατικότητας και ευτυχίας. 

 

 Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS