Το British Council Ελλάδας,  σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, φιλοξενεί για πρώτη φορά τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης (Alumni Awards 2017) τα οποία τιμούν στην Ελλάδα τις εξαιρετικές επιτυχίες αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου από όλο τον κόσμο.

Η Ελλάδα είναι μία από τις 14 χώρες που έχουν την τιμή να φιλοξενούν τα Alumni Awards 2017: Αίγυπτος, Γκάνα, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Μεξικό, Νιγηρία, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Ταϊλάνδη, Τουρκία και ΗΠΑ.

Οι νικητές και οι φιναλίστ των Βραβείων είναι πρωτοπόροι στους τομείς τους που χρησιμοποίησαν την εμπειρία των σπουδών τους σε πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου για να συμβάλλουν θετικά στις κοινότητες, τους επαγγελματικούς τομείς και τις χώρες τους. Τα Βραβεία τιμούν και προβάλλουν τον αντίκτυπο και την αξία της βρετανικής ανώτατης εκπαίδευσης, αναδεικνύοντας το προφίλ και τη φήμη των αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης.

Δικαίωμα συμμετοχής στα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης έχουν οι απόφοιτοι οι οποίοι διαμένουν επί του στην Ελλάδα και οι οποίοι σπούδασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 15 χρόνια, σε επισήμως αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου που παρέχει σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου.

Οι απόφοιτοι πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ελλάδα μπορούν να κάνουν αίτηση οι ίδιοι ή να προταθούν για τα βραβεία από τις 7 Σεπτεμβρίου 2016. Οι προτάσεις υποψηφιοτήτων λήγουν στις 16 Οκτωβρίου, ενώ η υποβολή αιτήσεων την 31 Οκτωβρίου 2016.

 

Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής υποδημάτων και απόφοιτος βρετανικής εκπαίδευσης, Καθηγητής Jimmy Choo, OBE, είναι ο Παγκόσμιος Πρεσβευτής των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης. Εχει δηλώσει «Είμαι ενθουσιασμένος που υποστηρίζω τα Alumni Awards 2017 ως Παγκόσμιος Πρεσβευτής. Οι σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μία εμπειρία που μου άλλαξε τη ζωή και συνέβαλλε στη σημερινή μου επιτυχία. Αποτελεί τιμή για εμένα να υποστηρίζω σήμερα ανθρώπους που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα από βρετανικά πανεπιστήμια και να μοιράζομαι τις ιστορίες για τις επιτυχίες τους και το θετικό τους αντίκτυπο στον κόσμο».

Βραβευμένοι απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων κατά την επίσκεψή τους στην Βρετανική πρωθυπουργική κατοικία

Τα Alumni Awards δημιουργήθηκαν από το British Council και τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και απονεμήθηκαν από το British Council σε τρεις χώρες το Σεπτέμβριο 2014. Το 2016 τα Βραβεία απονεμήθηκαν σε δέκα χώρες, έχοντας λάβει περισσότερες από 1.000 αιτήσεις.

Στις τελετές απονομής των βραβείων έχουν παρευρεθεί επώνυμοι και μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας: η Αυτού Υψηλότης ο Δούκας του Cambridge απένειμε τα Alumni Awards στην Κίνα το 2015, ενώ ο Καθηγητής Jimmy Choo, OBE, κήρυξε την έναρξη των Alumni Awards 2016.

 

O Tony Buckby, Διευθυντής του British Council Greece δήλωσε:

"Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε τα Alumni Awards 2017 για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου υποδέχονται έλληνες σπουδαστές στα προγράμματά τους εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα να ξεπερνούν τον εντυπωσιακό αριθμό των 300.000. Πολλοί από τους απόφοιτους διατηρούν επαφή με τα πανεπιστήμια τους και συνεχίζουν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους ως ενεργά μέλη των συλλόγων αποφοίτων βρετανικών πανεπιστημίων. Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλοί από αυτούς έχουν να επιδείξουν μεγάλες επιτυχίες και έχουν συμβάλλει ουσιαστικά σε πάρα πολλούς επαγγελματικούς και κοινωνικούς τομείς. Η απονομή των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα μας δίνει τώρα τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε κάποια από αυτά τα εξαιρετικά επιτεύγματα και ελπίζουμε ότι πολλοί απόφοιτοι θα κάνουν αίτηση εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να μοιραστούν τις επιτυχίες τους με τον κόσμο."

 

Η Bryony Inge, Senior Project Manager, Alumni του British Council δήλωσε:

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τα Alumni Awards σε 14 χώρες φέτος, τιμώντας τις εντυπωσιακές επιτυχίες και τη συμβολή των αποφοίτων πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε τις εξαιρετικές ιστορίες των αποφοίτων που έχουν χρησιμοποιήσει την εκπαίδευση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συμβάλλουν θετικά στους επαγγελματικούς τους τομείς, τις κοινότητες τους και την ανθρωπότητα. Ανυπομονούμε να αναδείξουμε και να μοιραστούμε τις συναρπαστικές ιστορίες τους".

 

Πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια συμμετοχής: https://www.britishcouncil.gr/study-uk/alumni-awards

Λίστα νικητών Alumni Awards 2016: https://www.britishcouncil.org/education-uk-awards/winners2016

TAGS