Παντρεύεσαι και έχεις μπει στην τελική ευθεία; Τόσο καιρό οργάνωνες το γάμο σου και τελικά βλέπεις αυτή τη μέρα να πλησιάζει; Προσπάθησε να χαλαρώσεις, να αποφορτιστείς και να σκεφτείς θετικά. Έχεις κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσες για να ευχαριστήσεις τους προσκεκλημένους σου και ήρθε η ώρα να το απολαύσεις και εσύ.

Τώρα λοιπόν δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγχωθείς και να κάνεις ριζικές αλλαγές στην εξωτερική σου εμφάνιση, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος, αντί να τη βελτιώσεις, να την καταστρέψεις άθελά σου. Μία λάθος κίνηση, λίγες μέρες πριν το γάμο, είναι αρκετή για να αλλάξει την εικόνα σου προς το χειρότερο. Κάτι, που σε καμία περίπτωση, δεν εύχεσαι να σου συμβεί.

Εάν λοιπόν ανεβαίνεις τα σκαλιά της εκκλησίας, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να ρίξεις μια ματιά στη λίστα με όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις, τουλάχιστον μια εβδομάδα, πριν από το γάμο σου.

Παντρεύεσαι και έχεις μπει στην τελική ευθεία; Τώρα λοιπόν δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγχωθείς και να κάνεις ριζικές αλλαγές στην εξωτερική σου εμφάνιση.

1. Μην κάνεις σολάριουμ
Πιστεύεις ό,τι δεν έχεις αποκτήσει το επιθυμητό μαύρισμα, που θα αναδείξει το νυφικό σου και το μακιγιάζ σου, αλλά από την άλλη δε σου έχει μείνει και αρκετός χρόνος. Σε καμία περίπτωση μην πας για σολάριουμ ή κάνεις ηλιοθεραπεία στην παραλία το τελευταίο διάστημα, καθώς μπορεί να καταλήξεις με ανεπιθύμητο κοκκίνισμα, ξεφλούδισμα και σημάδια από το μαγιό σε πλάτη και μπούστο.

2. Μην αλλάξεις τα μαλλιά σου
Μια νύφη δεν πρέπει να αλλάζει το χρώμα ή το στυλ των μαλλιών της λίγο πριν τον γάμο. Αν θες να κάνεις μια ριζική αλλαγή, πρέπει να ξεκινήσεις τουλάχιστον 5 μήνες πριν, ώστε μέχρι το τελευταίο διάστημα να έχεις χρόνο για να κάνεις διορθώσεις και να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

3. Σε καμία περίπτωση μην κάνεις βαθύ καθαρισμό προσώπου
Μην πας στη δερματολόγο σου για να κάνεις καθαρισμό την τελευταία βδομάδα, καθώς σίγουρα δε θες να καταλήξεις με κατακόκκινο και ερεθισμένο πρόσωπο. Είναι προτιμότερο να το έχεις δρομολογήσει τουλάχιστον ένα μήνα πριν.

4. Μη δοκιμάσεις καλλυντικά προϊόντα και κρέμες που δε γνωρίζεις
Μην αλλάξεις τις συνήθειες περιποίησης το τελευταίο διάστημα. Νέα καλλυντικά προϊόντα και κρέμες μπορεί να ερεθίσουν το πρόσωπό σου ή να σου προκαλέσουν κάποιου είδους αλλεργία.

Προσπάθησε να χαλαρώσεις, να αποφορτιστείς και να σκεφτείς θετικά. Έχεις κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσες για να ευχαριστήσεις τους προσκεκλημένους σου και ήρθε η ώρα να το απολαύσεις και εσύ.

5. Μην ακολουθήσεις κάποια εξαντλητική δίαιτα
Οι δίαιτες εξπρές, η εξαντλητική γυμναστική και οι χωρίς αύριο στερήσεις το μόνο που θα καταφέρουν είναι να πλήξουν την υγεία σου, τη λάμψη της επιδερμίδας σου και την καλή κατάσταση του νευρικού σου συστήματος. Εκείνη τη μέρα θες να είσαι γεμάτη ενέργεια, οπότε φρόντισε να τραφείς σωστά με φρούτα και λαχανικά και φυσικά μην ξεχάσεις να πεις νερό.

6. Μην παρασυρθείς και πιεις παραπάνω αλκοόλ απ' όσο αντέχει ο οργανισμός σου
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ θα σου δημιουργήσει τρομερό φούσκωμα, κοκκινίλες στο δέρμα, θαμπάδα, πονοκέφαλο, ανακατωσούρες και εννοείται κακή διάθεση. Γι'αυτό, φρόντισε να περιορίσεις το αλκοόλ σε ένα ποτηράκι μια εβδομάδα πριν το γάμο, προκειμένου να αποφύγεις τις ανεπιθύμητες κρεπάλες.

7. Μη φτιάξεις τα νύχια σου την ίδια μέρα του γάμου
Φρόντισε να κάνεις μανικιούρ και πεντικιούρ, τουλάχιστον μία πριν το γάμο σου, καθώς τη μέρα του γάμου σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι ο χρόνος κυλάει σα νερό και δεν υπάρχει λόγος να αγχωθείς και για θέματα καλλωπισμού.

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS