ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα 5 καλύτερα μέρη στην Αθήνα για εξαιρετικό μπακαλιάρο

Το έθιμο που μας θυμίζει πάντα τα παιδικά, τα πιο ξένοιαστα μας χρόνια.

Τα 5 καλύτερα μέρη στην Αθήνα για εξαιρετικό μπακαλιάρο

Πέρα από την εθνική εορτή, τις παρελάσεις και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ο μπακαλιάρος σκορδαλιά - ή και όχι - της 25ης Μαρτίου είναι πατροπαράδοτο έθιμο που αγαπάμε να τηρούμε γιατί, όπως και να το κάνεις, να θυμίζει πάντα πως η άνοιξη είναι εδώ και το καλοκαίρι μόλις μερικά βήματα μακριά, αλλά και μία γεύση από τα παιδικά, τα πιο ξένοιαστα μας χρόνια.

Για όσους και όσες δεν έχουν τον χρόνο και την διάθεση να μπαινούν στην κουζίνα για να ετοιμάσουν το δικό τους, παραδοσιακό τραπέζι αυτά είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα 5 καλύτερα μέρη της Αθήνας για να δοκιμάσεις τον ωραιότερο μπακαλιάρο, μέρα που είναι αύριο

Μπακαλιαράκια του Δαμίγου

Τα 5 καλύτερα μέρη στην Αθήνα για εξαιρετικό μπακαλιάρο

Μόλις κατέβεις τα σκαλάκια που οδηγούν στη θρυλική ταβέρνα του Δαμίγου, στην οδό Κυδαθηναίων στην Πλάκα, γνωστή και ως Τα Μπακαλιαράκια, θα μεταφερθείς πίσω στο χρόνο και πιο συγκεκριμένα στο 1925. Εκείνη τη χρονιά τα ηνία της ανέλαβε ο παππούς Γιώργος Δαμίγος -η ταβέρνα λειτουργεί από το 1865- μετατρέποντάς την σε... ναό των γεύσεων. Η φήμη της έχει κάνει το γύρο της Αθήνας με τα μπακαλιαράκια σκορδαλιά και τη φάβα Σαντορίνης να παίζουν, μέχρι σήμερα, πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού και τις προτιμήσεις των πελατών. Ξύλινα βαρέλια και παλιές φωτογραφίες κοσμούν τις τρεις μικρές αίθουσες, ενώ στη μέση της μεγάλης «δεσπόζει» μια αρχαία κολόνα! Με την τέταρτη, πλέον, γενιά ιδιοκτητών στο τιμόνι, η μακρόχρονη παράδοση συνεχίζεται με επιτυχία.

Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, Τηλ. 210 3220395

Τα μπακαλιαράκια της Άνοιξης

Συνεχίζοντας την παράδοση από το 1932, τα «Μπακαλιαράκια» της Άνοιξης είναι και πάλι κοντά μας, υπό νέα διεύθυνση και... σε νέα διεύθυνση! Σε έναν φωτεινό και καθαρό χώρο με γήινες πινελιές και την ιστορία του χωριού απεικονισμένη σε φωτογραφίες στους τοίχους, θα βρείτε τα -νέα- «Μπακαλιαράκια». Στο όμορφο αυτό περιβάλλον θα γευτείτε μπακαλιάρο Ισλανδίας, της καλύτερης ποιότητας, σε τρεις μοναδικές παραλλαγές: τηγανητό, ψητό στη σχάρα και πλακί με κρεμμυδάκι στο φούρνο. Αξίζει να δοκιμάσετε φάβα Σαντορίνης , σαγανάκι με λαδοτύρι από τη Μυτιλήνη, αλλά και παστά σε χορταστικές μερίδες. Η τσικουδιά από την Κρήτη και το κρασί που ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια του κονιάκ, θα σας κάνουν αναποφάσιστους για το τι να πρωτοεπιλέξετε.

Αθηνών Χαλκίδος 17, Άνοιξη, Τηλ. 210 8144425

Θαλασσινός

Μικρή οικογενειακή επιχείρηση, με 20χρονη ωστόσο εμπειρία στο καλοψημένο ντόπιο ψάρι. Προμηθεύεται από τα Κύθηρα και την Ελαφόνησο την καλύτερη πρώτη ύλη και διαθέτει μεγάλη γκάμα σε ψαρομεζεδάκια, όπως σπανακόρυζο με γαρίδα, γαριδοπρασοπιτάκια κ.ά. Στα δυνατά σημεία του συγκαταλέγονται και τα γλυκά του, όπως τα: κιουνεφέ και κυδώνι ψητό.

Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, Καλλιθέα, Τηλ. 210 9404518

Μαριάνο

Εμπνευσμένο από το όνομα του δημιουργού του, μεταφέρει τη μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο των εστιατορίων και το άρωμα της Αντιπάρου στην καρδιά των Βορείων Προαστίων. Την 25η Μαρτίου εδώ θα βρείτε μπακαλιάρο σκορδαλιά, τηγανητό ή ψητό χταποδάκι, καλαμαράκια τηγανητά και πολλά άλλα.

Αγίου Γεωργίου 59, Χαλάνδρι, τηλ. 210 682 4224

Όμικρον

Στο εστιατόριο Όμικρον την 25η Μαρτίου συνταγές ελληνικές που μυρίζουν παράδοση, παρελαύνουν στα πιάτα μας. Τα σαρακοστιανά εδέσματα συνοδεύουν το μπακαλιάρο σε ένα μοναδικά νόστιμο μενού χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων!

Δρόσου 1 & Αίγλης, Κηφισιά

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram.

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.