Ραγίζει καρδιές η δραματική επιστολή μιας νοσοκόμας από το μαρτυρικό Χαλέπι της Συρίας, η οποία κάνει εδώ και λίγες ώρες τον γύρο του κόσμου.

Η απελπισμένη γυναίκα γράφει πως θα αυτοκτονήσει προκειμένου να αποφύγει τον βιασμό, σημειώνοντας δεν την ενδιαφέρει για την κατακραυγή εκείνων που πιστεύουν ότι η πράξη της είναι αντίθετη με το Ισλάμ.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε αρχικά σε λιβανέζικη ιστοσελίδα και έκτοτε έχει κοινοποιηθεί αμέτρητες φορές στα social media. Η γυναίκα, που δεν κατονομάζεται, υποστηρίζει πως μπροστά στα μάτια της δύο άλλες γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού από στρατιώτες του Άσαντ.

«Είμαι μία από τις γυναίκες στο Χαλέπι, οι οποίες θα πέσουν θύμα βιασμού τα επόμενα λεπτά. Δεν υπάρχουν όπλα ή άλλοι άνδρες που θα σταθούν ανάμεσα σε εμάς και τα κτήνη που έρχονται και αποκαλούνται στρατιώτες», ξεκινάει την επιστολή της.

«Βάζω τέλος στη ζωή μου… και δε με ενδιαφέρει εάν πείτε πως θα καώ στην κόλαση», γράφει και καταλήγει: «Όταν θα το διαβάζετε αυτό, θα ξέρετε πως πέθανα αγνή».

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του συριακού καθεστώτος και των ανταρτών, υπό την αιγίδα Ρωσίας και Τουρκίας, τινάχθηκε στον αέρα και οι μάχες ξανάρχισαν. Ακτιβιστές μιλούν για σφοδρούς βομβαρδισμούς του Άσαντ, με αρκετούς νεκρούς, στις ελάχιστες συνοικίες, όπου έχουν απομείνει αντάρτες.

Πηγή: ant1news.gr

TAGS