Στο βόρειο τμήμα της Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στο σχολείο Elkhart Community, μία τοπική μη κερδοσκοπική εταιρία σε συνεργασία με το ίδιο το σχολείο αποφάσισε να υπολογίσει πόσο μεγάλη ποσότητα μεσημεριανού φαγητού πετιέται καθημερινά από το εστιατόριο του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Τα τεράστια νούμερα που συνάντησαν μπροστά τους τούς προβληματίσαν κάνοντας τους να σκεφτούν ότι θα μπορούσαν να κάνουν πολύ καλύτερο με τα περισσεύματα του μεσημεριανού γεύματος αντί απλώς να τα πετάνε.

Την ίδια στιγμή παρατήρησαν ότι πολλοί μαθητές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι τα Σαββατοκύριακα που δεν βρίσκονται στο σχολείο ίσως δεν έχουν αρκετό φαγητό με αποτέλεσμα να καταλήγουν πεινασμένοι. Και εδώ είναι το σημείο που η ΜΚΟ  Cultivate Culinary μπαίνει στην ιστορία για να βοηθήσει με την πρωτοποριακή ιδέα της εκατοντάδες παιδιά να εξασφαλίσουν το φαγητό που τους λείπει τις δύσκολες ημέρες. Αυτό που στην ουσία έχουν καταφέρει είναι να διασώσουν όσο φαγητό περισσεύει στο τέλος του μεσημεριανού γεύματος και να κάνουν κάτι σημαντικό με αυτό από το να το αφήσουν να καταλήξει στα σκουπίδια. 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρίας Jim Conklin το γεγονός ότι η κουζίνα του σχολείου ετοιμάζει καθημερινά αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού από αυτή που πραγματικά χρειάζεται στους μαθητές είναι το βασικό κομμάτι του προβλήματος και αυτό πάνω στο οποίο βασίστηκαν προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

«Όσο φαγητό δεν έχει σερβιριστεί ποτέ συλλέγεται από εμάς και καταψύχεται προκειμένου να δοθεί σε μαθητές που το έχουν ανάγκη για να το καταναλώσουν όποτε εκείνοι επιθυμούν,» θα πει ο Conklin ο οποίος με την εταιρία του, την  Cultivate Culinary, εφαρμόζει την ίδια τακτική και από απομεινάρια φαγητού τα οποία συλλέγονται σε εκδηλώσεις ή σε μπουφέδες ξενοδοχείων. «Το εντυπωσιακό είναι ότι κανείς δεν σκέφτεται το εστιατόριο ενός σχολείου. Πολύ σπάνια θα πάει το μυαλό σου εκεί».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Cultivate Culinary στην Ιντιάνα υπάρχουν πάνω από 100.000 άνθρωποι που δεν γνωρίζουν πότε θα βρουν το επόμενο γεύμα τους, ανάμεσα τους και πάρα πολύ μαθητές. Συγκεκριμένα 1 στους 5. Στόχος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης είναι να καταπολεμήσει πλήρως την αίσθηση της πείνας στην τοπική κοινότητα.

 Αυτή τη στιγμή περίπου το 64% των παιδιών που φοιτούν στο Elkhart Community School φεύγουν την Παρασκευή με ένα δισκάκι κατεψυγμένου φαγητού στη σάκα τους

Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS