ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Superfoods: Αυτές είναι οι 10 top τροφές που καίνε το λίπος στην κοιλιά

Θέλει τρόπο, όχι κόπο.

Superfoods: Αυτές είναι οι 10 top τροφές που καίνε το λίπος στην κοιλιά

Οι πολλές ώρες στο γραφείο και γενικά η καθιστική ζωή συσσωρεύουν το λίπος στην κοιλιά σας. Οι περισσότερες από εσάς ακολουθείτε εξαντλητικές δίαιτες χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δείτε παρακάτω ποιες τροφές πρέπει να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή για να απαλλαγείτε εύκολα, γρήγορα και οριστικά από αυτό.

Πράσινο τσάι: Περιέχει κατεχίνες, ένα είδος φυτοχημικού που μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό άμεσα. Σας συνιστούμε για μεγαλύτερα οφέλη να πίνετε αρεκτές φορές την ημέρα και πάντα ζεστό -χρειάζεται χρόνος να το καταναλώσετε και έτσι επιβραδύνεται η πρόσληψη θερμίδων.

Σολομός-τόνος: Πρόκειται για ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, που ενισχύουν το μεταβολισμό. Τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα βάλτε τα στη διατροφή σας -συνοδεύονται άριστα με μια πράσινη σαλάτα.

Γκρέιπφρουτ: Βοηθά στην αίσθηση κορεσμού χωρίς περιττές θερμίδες. Για καλύτερα αποτελέσματα πριν το γεύμα σας καταναλώστε μισό γκρέιπφρουτ.

Ξηροί καρποί: Σας βοηθούν να παραμείνετε λεπτές, μια και η κατανάλωση π.χ. 10 ωμών αμυγδάλων καθημερινά -το καλύτερο σνακ για το γραφείο σας, γι' αυτό σας συντιστούμε να έχετε πάντα μαζί σας- μειώνει για πολύ ώρα το αίσθημα της πείνας.

Καυτερές πιπεριές: Περιέχουν την άγευστη ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη, με αποτέλεσμα να περιορίζουν την όρεξη και να επιταχύνουν ελαφρώς το μεταβολισμό.

Superfoods: Αυτές είναι οι 10 top τροφές που καίνε το λίπος στην κοιλιά
Shutterstock

Στραγγιστό γιαούρτι: Βοηθάει στην απώλεια βάρους χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες -ναι, η πρωτεΐνη μένει περισσότερο χρόνο στο στομάχι, ενώ ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες αφομοιώνοντας πρωτεΐνες σε σχέση με τους υδατάνθρακες. Συνοδέψτε το με φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

Ντομάτες: Μία μεγάλη ντομάτα περιέχει μόνο 33 θερμίδες. Το πιο σημαντικό όμως είναι το συαστικό της 9-oxo-ODA, το οποίο επηρεάζει καταλυτικά το ποσοστό λιπιδίων στο αίμα.

Σέλινο: Έχει μόλις 8 θερμίδες, υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ασβέστιο και μπορεί να καταναλωθεί και ωμό. Tip: Η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού σέλερι πριν το γεύμα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Αβοκάντο: Εκτός από τις αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες περιέχει το αμινοοξύ λεκιθίνη που βοηθά στην απώλεια βάρους αλλά και στην μνήμη.

Αυγά: Μεταβολίζουν το λίπος χάρη στη Β12 που περιέχουν και επιπλέον είναι πλούσια σε πρωτεΐνη -καλό θα είναι να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή, είτε στο μεσημεριανό, είτε στο πρωινό σας.

Read Next

Περισσότερα από

Life

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

10 Απρ 2024

Χανιά: Πρόστιμο-μαμούθ σε τεχνίτρια νυχιών - Την "τσίμπησαν" από αναρτήσεις στα social media

Το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ επέβαλε συνολικό πρόστιμο 35.000 ευρώ στη γυναίκα που δούλευε στο σπίτι της.

09 Απρ 2024

Τι είναι η ομελέτα ταμάγκο; Η εύκολη συνταγή για την ασιατική ομελέτα

Η ομελέτα ταμάγκο ή Tamagoyaki είναι η ασιατική εκδοχή της ομελέτας.

09 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής: Ζανίν Γιάνσεν- Ντενίς Καζούχιν

Οι δύο χαρισματικοί δεξιοτέχνες επιστρέφουν στην Αθήνα επιστροφή στο Φεστιβάλ της Άνοιξης