ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στους «ήρωες» της πανδημίας ο Σωτήρης Τσιόδρας, σύμφωνα με τους New York Times

Ένα αφιέρωμα στους αναδεικνυόμενους ήρωες της εποχής της πανδημίας φιλοξενούν οι New York Times και ανάμεσα τους βρίσκεται ο Έλληνας επιστήμονας Σωτήρης Τσιόδρας.

Στους «ήρωες» της πανδημίας ο Σωτήρης Τσιόδρας, σύμφωνα με τους New York Times

«Οι ανερχόμενοι ήρωες της εποχής του κορωνοϊού. Οι κορυφαίοι επιστήμονες» είναι ο τίτλος αφιερώματος της εφημερίδας New York Times για τους επιστήμονες που έχουν αναλάβει σε διάφορες χώρες να χαράξουν μια στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Ο λόγος για τους επικεφαλής επιστήμονες διαφόρων χωρών που έχουν αναλάβει τη χάραξη της στρατηγικής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Στο αφιέρωμα πρωταγωνιστούν οι επικεφαλής των εκστρατειών των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας κι άλλων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον Σωτήρη Τσιόδρα.

Για την Ελλάδα η εφημερίδα γράφει, «Μέχρι στιγμής έχει αποφύγει μια μεγάλη επιδημία, όλοι συντονίζονται το απόγευμα στις 18:00 για να ακούσουν τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Οι ανακοινώσεις του βασίζονται στις σημειώσεις του, και ενημερώνει τη χώρα σχετικά με τα τελευταία στοιχεία των επιβεβαιωμένων ασθενών, νοσηλευόμενων ή των νεκρών. Περιστασιακά, προσφέρει πρακτικές συμβουλές, όπως για παράδειγμα για την απολύμανση των επιφανειών και πάντοτε σπεύδει να διαλύσει την παραπληροφόρηση. Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας κατά του κορονοϊού έχει μεγάλη καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες στο Χάρβαρντ, στο Μ.Ι.Τ. και αλλού, και ο καθηγητής Τσιόρδας δεν είναι για εξωραϊσμό».

Το άρθρο των New York Times συνεχίζει «Είναι ειλικρινής, και έχει πρωταγωνιστήσει ώστε η χώρα να λάβει εγκαίρως μερικά από τα πιο περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, τα οποία φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά καθώς η Ελλάδα έχει μόλις 68 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας. Αντιθέτως, το Βέλγιο, το οποίο έχει παρόμοιο πληθυσμό, καταγράφει 1.283 θανάτους».

Ο καθηγητής Τσιόδρας συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αποδεκτό στον κόσμο που έχει άγχος, αναφέρει ο Theo Αναγνωστόπουλος, ιδρυτής της SciCo, μιας συμβουλευτικής εταιρείας για επιστημονικά θέματα. Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος αλλά με αποδεδειγμένη εμπειρία και είναι καταρτισμένος. «Είναι ένας από εμάς», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος. «Είναι ταπεινός, μετριοπαθής και συμπονετικός αλλά είναι αναμφισβήτητα κορυφαίος ειδικός», καταλήγει η New York Times.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.