Ένα θαυμάσιο love story για εναλλακτικούς θεατές, και κατά γενική ομολογία η ταινία που έπρεπε να είχε κερδίσει τη Χρυσή Άρκτο του πρόσφατου Φεστιβάλ Βερολίνου, είναι το «Στους Διαδρόμους», του σκηνοθέτη Τόμας Στούμπερ. 

Ο 30άρης Κρίστιαν προσλαμβάνεται σ’ ένα τεράστιο σουπερμάρκετ. Ντροπαλός καθώς είναι, ενσωματώνεται συνεσταλμένα στο νέο περιβάλλον ενώ η προσοχή του εστιάζεται στη Μάριον. Το διστακτικό τους φλερτ προσκρούει, ωστόσο, στο ότι είναι παντρεμένη. Μια βαθιά ανθρώπινη δημιουργία για την κόλαση της ρουτίνας και τις μικρές αποδράσεις από αυτή, που παίζει ευρηματικά με τους κώδικες του χιούμορ, της ελπίδας και της απόγνωσης στην εποχή ενός σκληρού καπιταλισμού.

Με προεξάρχοντες τους Σάντρα Χούλερ («Τόνι Έρντμαν») και Φρανκ Ρογκόφσκι, οι πρωταγωνιστές του «Στους Διαδρόμους» αναζητούν τον έρωτα και τη φιλία, τα μόνα ίσως αντίδοτα σε μια ζωή πετσοκομμένη σε ωράρια γαλέρας και σε μια εργασία που εξ αντικειμένου φυλακίζει αντί να απελευθερώνει. Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Πηγή: cinemagazine.gr

TAGS