ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στο σφυρί πορτρέτα διάσημων καλλιτεχνών για την πανδημία- Μαζί και η γυμνή φωτογραφία της Άνιστον

Εμβληματικά πορτρέτα σταρ όπως Ντι Κάπριο, Πιτ, Λόπεζ, Άνιστον, Χανκς, Σπρίνγκιστιν θα πωληθούν σε online δημοπρασία για τη στήριξη πληγέντων από την πανδημία.

Στο σφυρί πορτρέτα διάσημων καλλιτεχνών για την πανδημία- Μαζί και η γυμνή φωτογραφία της Άνιστον

Πορτρέτα διάσημων καλλιτεχνών όπως των Κερτ Κομπέιν, Μπραντ Πιτ, Τομ Χανκς, Τζένιφερ Άνιστον, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μπρους Σπρίνγκιστιν, Μπάρακ Ομπάμα θα πωληθούν σε online δημοπρασία για τη στήριξη πληγέντων από την πανδημία.

Ο φημισμένος φωτογράφος Μαρκ Σέλιγκερ βγάζει σε δημοπρασία 25 από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες διασήμων για να στηρίξει τις προσπάθειες ανακούφισης ενάντια στη συνεχιζόμενη πανδημία του κορονοϊού.

Το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις κάθε πορτρέτου θα διατεθεί σε οργάνωση που θα επιλέξει ο εικονιζόμενος. Στόχος της καμπάνιας, είναι η ευαισθητοποίηση και η συγκέντρωση πόρων για οργανώσεις που υποστηρίζουν τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής και εκείνους που επηρεάζονται από την πανδημία.

«Αισθάνθηκα ότι μπορώ να συνεισφέρω άμεσα με τα πορτρέτα αυτά» τόνισε ο φωτογράφος. «Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν σε μία περίοδο που πρέπει να ενδιαφερθούν» πρόσθεσε.

«Η τέχνη και η δημιουργικότητα ως πηγή αγάπης, ενδοσκόπησης και χαράς παραμένουν σε κάθε τραγωδία που έχουμε αντιμετωπίσει μαζί και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν, καθώς προσπαθούμε να ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία. Ευχαριστώ όσους συμβάλλουν ώστε να επιτύχει αυτή η δημοπρασία» ανέφερε ο Μαρκ Σέλιγκερ.

Μεταξύ των φωτογραφιών που θα δημοπρατηθούν βρίσκεται και το iconic γυμνό πορτρέτο της Τζένιφερ Άνιστον το οποίο αποτελεί μία από τις πιο διάσημες πόζες της αγαπημένης ηθοποιού. Η νεαρή Τζένιφερ ποζάρει γυμνή, με σταυρωμένα τα πόδια και κοιτά τον φακό στα μάτια στην ασπρόμαυρη λήψη, δείχνοντας εύθραυστη όσο και αισθησιακή.

Όπως δηλώνει ο Σέλιγκερ, 25 χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, η Τζένιφερ Άνιστον εξακολουθεί να αποτελεί «ένα από τα αγαπημένα μου θέματα όλων των εποχών για να μιλήσω».

Ο διάσημος φωτογράφος, είναι γνωστός για τα εξώφυλλα του περιοδικού Rolling Stone, τις φωτογραφήσεις στα περιοδικά GQ και Vanity Fair, πορτρέτα των ηθοποιών τη βραδιά των Όσκαρ, κ.ά. Με την Άνιστον συναντήθηκε για πρώτη φορά το 1995 στο αποκορύφωμα των Friends, όταν την φωτογράφησε μαζί με το καστ του σόου - και κατέληξε να τραβήξει μία από τις πιο iconic φωτογραφίες της ηθοποιού.

Στη δημοπρασία περιλαμβάνονται ακόμα φωτογραφίες του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, του Μπραντ Πιτ, της Τζένιφερ Λόπεζ, των U2, του Τομ Χανκς, του Κερτ Κομπέιν, της Νικόλ Κίντμαν, κ.ά.

Ο φωτογράφος συνεργάστηκε με την RAD (Red Carpet Advocacy) και τον οίκο Christie's ως μέρος της εκστρατείας RADArt4Aid για τη διεξαγωγή online δημοπρασίας, με τα έσοδα από την πώληση κάθε εκτύπωσης να πηγαίνουν στη φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής του διάσημου θέματος.

Δείτε μερικά από τα διάσημα πορταίτα που δημοπρατούνται

Στο σφυρί πορτρέτα διάσημων καλλιτεχνών για την πανδημία- Μαζί και η γυμνή φωτογραφία της Άνιστον
Λεονάρντο Ντικάπριο στο Λος Άντζελες το 1999
Keith Richards στη Νέα Υόρκη το 2011
Μπάρακ Ομάμα στη Washington, D.C.το 2010
Τζένιφερ Άνιστον για το εξώφυλλο του περιοδικού Us το 1995
Όπρα Γουίνφρει στο Λος Άντζελες το 2015

ΦΩΤΟ: christies.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.