Ο Μάιος στο Public, θα μας ενημερώσεις, θα μας μορφώσει και θα μας φέρει πιο κοντά.

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις και τις παρουσιάσεις βιβλίων από Ελληνες και ξένους συγγραφείς και οργανωθείτε για να μη χάσετε καμία!

 

«Η αγαπημένη των θεών» Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη (Εκδόσεις Ψυχογιός)

@ 14/05 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου, «Η αγαπημένη των θεών», της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη, που θα γίνει στο Public Συντάγματος, την Τρίτη 14 Μαΐου, στις 19:00.

 

«Μικροί δρόμοι της Αθήνας» Νίκος Βατόπουλος (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@ 15/05 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου, «Μικροί δρόμοι της Αθήνας», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live στη σελίδα του Public στο Facebook.

 

«Νικώ τον πανικό» Κατερίνα Αγγελή (Εκδόσεις Πεδίο)

@ 18/05 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 • Τι είναι οι κρίσεις πανικού;
 • Με αφορούν ακόμα και αν δεν μου έχουν χτυπήσει την πόρτα;
 • Ποια είναι τα «τέρατά» μου;
 • Τι μπορεί να θέλουν να μου πουν;
 • Καμία ιδέα για το πώς μπορώ να τα πολεμήσω;

Η Κατερίνα Αγγελή είναι Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής προσέγγισης και Θεραπείας Σχημάτων.

 

«Πέρα δώθε» Χριστίνα Πουλίδου (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@ 20/05 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Πουλίδου, «Πέρα δώθε», τη Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος. Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν οι:

 • Χριστίνα Αγριαντώνη, ιστορικός
 • Κατερίνα Σχινά, συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Γιώτα Φέστα.

 

ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ
«Το άγχος αποχωρισμού: τι συμβαίνει όταν το παιδί δυσκολεύεται να με αποχωριστεί» με τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας – Ψυχολόγος, Αγγελική Καβαλλιεράτου

@ 24/05 και ώρα 18:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στο info@workingmoms.gr

Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 18.00, στο Public Συντάγματος, στο σεμινάριο με θέμα: «το άγχος αποχωρισμού: τι συμβαίνει όταν το παιδί δυσκολεύεται να με αποχωριστεί;».

 

«Στον βυθό κάνει…φαγούρα» Αγνή Βάγια (Εκδόσεις Διόπτρα)

@ 25/05 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, στο τμήμα παιδικού βιβλίου στον 2ο όροφο

Παρουσίαση του βιβλίου «Στο βυθό κάνει… φαγούρα» της Αυγής Βάγια, στο Public Συντάγματος, το Σάββατο 25/5, στις 12.00. Όλα ξεκινούν όταν στον βυθό ξημερώνει μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, με τα ψάρια να έχουν… φαγούρα μεταδοτική! Συγκαλείται εκτάκτως συμβούλιο και όλοι είναι απελπισμένοι με την συμφορά που τους βρήκε…Το νέο βιβλίο της Αυγής Βάγια, Στον βυθό κάνει φαγούρα, γεμάτο χιουμοριστικές καταστάσεις, θα διασκεδάσει τα παιδιά με τους ευφάνταστους ήρωες και τις περιπέτειές τους.

 

Σεμινάριο με θέμα «Ζωντάνεψε ένα παιδικό βιβλίο στα μάτια του παιδιού σου»

@ 25/05 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public, σε συνεργασία με το Working Moms και τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, σας προσκαλούν στο σεμινάριο με θέμα «Ζωντάνεψε ένα παιδικό βιβλίο στα μάτια του παιδιού σου», το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 12:00, στο Public Συντάγματος. Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου, να μάθουμε τον σωστό τρόπο αφήγησης, πως να μην τους κάνουμε μια απλή ανάγνωση το παραμύθι, ώστε να κρατάμε το ενδιαφέρον τους και κατά συνέπεια να μην βαριούνται ποτέ να διαβάζουν βιβλία.

 

«Το Δώρο του Θυμού» Arun Gandhi (Εκδόσεις Διόπτρα)

@ 29/05 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Ο Arun Gandhi έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Public, την Τετάρτη 29 Μαΐου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος.

Κάνε την ερώτησή σου στον Α. Γκάντι με «δημόσιο» post χρησιμοποιώντας το Hashtag #meetGandhi. Ο συγγραφέας θα απαντήσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Public Συντάγματος που θα μεταδοθεί live στη σελίδα του Public στο Facebook.

 

Σεμινάριο Εικονογράφησης Kitty Crowther (Εκδόσεις Μάρτης)

@ 30/05 και ώρα 18:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η βραβευμένη Kitty Crowther, σε ένα ξεχωριστό Μasterclass για μεγάλους με θέμα την εικονογράφηση. Η Kitty Crowther έχει τιμηθεί για το έργο της με πολλά βραβεία. Το πιο σημαντικό είναι το ALMA, η υψηλότερη τιμή και διάκριση για έναν δημιουργό παιδικού βιβλίου, ένα βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο στη μνήμη της Σουηδής συγγραφέα Astrid Lindgren από τη σουηδική κυβέρνηση και το οποίο απονεμήθηκε στην Kitty Crowther το 2010.

 

«Ο πλούτος της Ελλάδας: η Ελληνική οικονομία από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι σήμερα» Κώστας Κωστής (Εκδόσεις Πατάκη)

@ 30/05 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

To Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Κωστή, «Ο πλούτος της Ελλάδας: η Ελληνική οικονομία από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι σήμερα», την Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος.

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, συζητούν οι:

 • Ευάγγελος Βενιζέλος – πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών
 • Γιάννης Βούλγαρης – Ομότιμος καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου
 • Τάσος Γιαννίτσης – Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. υπουργός
 • Πάνος Τσακλόγλου – Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ηλίας Μαγκλίνης

 

ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ «Όρια! Το Α και το Ω της διαπαιδαγώγησης και της ζωής μας.Ένα θέμα για όλες τις ηλικίες!» με τη Οικογενειακή Σύμβουλο, Χριστιάνα Γερμανού

@ 31/05 και ώρα 18:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στο info@workingmoms.gr

Tο Public, το Working Moms και η Χριστιάνα Γερμανού (MSc, Οικογενειακή Σύμβουλος) σας προσκαλούν στο σεμινάριο με θέμα: «Όρια! Το Α και το Ω της διαπαιδαγώγησης και της ζωής μας. Ένα θέμα για όλες τις ηλικίες!», την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 18:00, στο Public Συντάγματος.

 

 

TAGS