Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με δεκάδες αρτοποιούς καταάφεραν να δημιουργήσουν για ακόμα μία χρονιά τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα αποτελούμενη από περισσότερα από 35.000 κομμάτια. Η τεράστια, παραδοσιακή γιορτινή πίτα που ζύγιζε 5 τόνους είχε μέσα 200 φλουριά, τα οποία φυσικά αντιστοιχούσαν σε δώρα. 

Η εκδήλωση της κοπής έγινε στην πλατεία Δημαρχείου – στάση Μετρό "Περιστέρι", ενώ η βασιλόπιτα που ξεπέρασε τα 300 τετραγωνικά μέτρα κόπηκε το απόγευμα της Παραμονής από το δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και διανεμήθηκε στους πολίτες που παρευρέθησαν από το Περιστέρι και όλη την Αττική. 

Για τη δημιουργία της εργάσθηκαν έμπειροι αρτοποιοί και 30 και πλέον βιοτεχνικά αρτοποιεία. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας είναι 1.950 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 900 kg Μαργαρίνη λευκή, 670 kg Ζάχαρη, 630 kg γιαούρτι, 210 kg άχνη, 90 kg /μπέικιν πάουντερ, 730 αυγά, 980 πορτοκάλια, 65 kg ηλιέλαιο, 93 kg κονιάκ, 2,5 κουτί βανίλια.  

Όπως είπε ο δήμαρχος Περιστερίου, Α.Παχατουρίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρόκειται για βασιλόπιτα τουλάχιστον 300 τετραγωνικών μέτρων, τα 200 φλουριά αντιστοιχούν σε δώρα πολιτισμού - εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων, κινηματογράφου, βιβλία, ενώ η πίτα διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης της Ευρώπης.

Δες το βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS