ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στο Monsieur Barbu θα πας με το pet σου και θα τσουγκρίσεις το Explosion σου με παλιούς γνωστούς

Ο Χρήστος και η Ναταλία επέλεξαν τη ρετρό γοητεία του Κουκακίου για να στήσουν ένα σημερινό τσαρδί all day long τέρψης, στην πιο όμορφη κλειστή πλατεία της πόλης.

Στο Monsieur Barbu θα πας με το pet σου και θα τσουγκρίσεις το Explosion σου με παλιούς γνωστούς

«Οι κλειστές πλατείες μου θυμίζουν Ιταλία» ακούω την κοπέλα δίπλα μου, που φοράει το ίδιο κολάν με το δικό μου, να λέει στο αγόρι της. «Ωραία, θα πιω ένα campari με φυσικό χυμό πορτοκαλιού» σκέφτομαι. Όσο old school σηκώνει η περίσταση και τόσο δροσιστικό που νομίζεις ότι δε σε ζαλίζει. Επίσης, vero ιταλικό. Στο δεύτερο campari είχαμε πιάσει κουβέντα τρία τραπέζια στη σειρά και μιλούσαμε όλοι με όλους. Αφορμή τα σκυλιά μας, τα οποία είχαμε μαζί μας και οι τρεις παρέες αλλά και οι τυχαίες συναντήσεις με το παρελθόν. Πως γίνεται, κάθε φορά που πηγαίνω στο Barbu (οι φίλοι κόβουν το Monsieur από μπροστά) να πέφτω πάνω σε παλιούς γνωστούς. Ίσως γιατί αυτοί, όπως κι εγώ, αναζητούν τη στιλπνή ποιότητα μέσα από τη διασκέδαση. Ίσως γιατί αυτοί, όπως κι εγώ, ικετεύουν για απουσία δηθενιάς. Το Barbu είναι το σημείο τους/μου.

Στο Monsieur Barbu θα πας με το pet σου και θα τσουγκρίσεις το Explosion σου με παλιούς γνωστούς
Ο Χρήστος και η Ναταλία έχουν φτιάξει μια εστία αγάπης, μια όμορφη φαμίλια και ένα δυνατό στέκι στην πόλη.
Η τζαμαρίες της γωνίας, στην οδό Φαλήρου 59, στο Κουκάκι.

«Μα, τι γίνεται με τα pet εδώ;» ρωτάω τη Ναταλία, «χαμός, ε;». «Το μαγαζί μας έχει την φήμη του pet friendly» μου λέει και θυμάται ένα αστείο περιστατικό: «Για να καταλάβεις, μια πελάτισσα μας αποφάσισε να έρθει στο μαγαζί με το κατοικίδιο της, το οποίο ήταν μια πάπια. Οκέι αγαπάμε τα ζώα, αλλά πραγματικά μια πάπια δεν την περιμέναμε γύρω από τα τραπέζια μας».

«Ο Χρήστος πάντα ήθελε να δημιουργήσει να όμορφο στέκι που θα συνδύαζε το περιβάλλον ενός γαλλικού bistrot και την κουζίνα της Νέας Ορλεάνης».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ποια είναι η ιστορία του Barbu; Πως φτάσαμε στην πάπια, δηλαδή; «Το Monsieur Barbu ήταν ένα όνειρο του Χρήστου» εξηγεί η Ναταλία, η οποία κάνει το talking -που λένε και οι Άγγλοι-, ο Χρήστος έχει αναλάβει τα κοκτέιλ. «Ήθελε πάντα να δημιουργήσει ένα όμορφο στέκι που θα συνδύαζε το περιβάλλον ενός γαλλικού bistrot και την κουζίνα της Νέας Ορλεάνης. Όταν, λοιπόν, λόγω συγκυριών, κλήθηκε να αλλάξει επαγγελματική κατεύθυνση, αποφασίσαμε να κάνουμε το όνειρο αυτό πραγματικότητα. Σε αυτό μας βοήθησε και το ίδιο το μαγαζί που βρίσκεται σε μια γειτονιά που αγαπάμε και πιστεύουμε. Μόλις είδαμε τον χώρο με τις μεγάλες τζαμαρίες και νιώσαμε την urban αύρα του, είπαμε "εδώ είμαστε" και το ξεκινήσαμε. Η γειτονιά η ίδια, το Κουκάκι υπήρξε ένας από τους λόγους που ανοίξαμε το μαγαζί τη δεδομένη στιγμή. Είναι μια κλασική γειτονιά με μεγάλο παρελθόν και ακόμα μεγαλύτερο μέλλον. Το συγκεκριμένο σποτ, στην μικρή, πράσινη πλατεία μας άρεσε από την πρώτη στιγμή. και ο πεζόδρομος μπροστά από την πόρτα, μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε καθημερινή επαφή με τους γείτονες μας. Υπάρχει κάτι ρετρό στο Κουκάκι. Κάτι που μας θυμίζει την παλιά Αθήνα. Γι' αυτό και το αγαπάμε τόσο» συνεχίζει. «H φιλοσοφία του μαγαζιού στηρίζεται στο πιστεύω μας που είναι ότι στα απλά βρίσκονται τα ωραία. Δεν θέλαμε κάτι επιτηδευμένο, κάτι ξένο από εμάς. Μας αρέσει α αυθορμητισμός και η αμεσότητα. Το ίδιο συμβαίνει και στα παιδιά που εργάζονται κοντά μας. Σημασία για εμάς έχει να μπορεί να χαλαρώνει και να περνάει όμορφα ο καθένας που κάθεται στην μπάρα ή στα τραπεζάκια μας».

«Δεν είχαμε εμπειρία στον χώρο της εστίασης. Μας άρεσε, όμως, πάντα να υποδεχόμαστε φίλους στο σπίτι, να κάνουμε τραπέζια, να οργανώνουμε όμορφες βραδιές με μεγάλες παρέες».
«H φιλοσοφία του μαγαζιού στηρίζεται στο πιστεύω μας που είναι ότι στα απλά βρίσκονται τα ωραία. Δεν θέλαμε κάτι επιτηδευμένο, κάτι ξένο από εμάς».
Η σπιτική λεμονάδα είναι από τα best seller του μαγαζιού.

Για την ιστορία, να πούμε ότι o Χρήστος και η Ναταλία δούλευαν στα μίντια, επεξεργασία της εικόνας ο μεν και φωτογράφος η δε, αλλά η κρίση είχε άλλα σχέδια. Οπότε η πολυμήχανη σκέψη τους τέθηκε σε εφαρμογή. Ευτυχώς για αυτούς, αλλά και για μας.

«Ποια είναι η δική σας ιστορία;» ρωτάω για να σταμπιλάρω και τη σπουδαιότητα του έρωτα στη συνταγή της επιτυχίας. «Με τον Χρήστο γνωριστήκαμε σε ένα πάρτι πριν από 16 χρόνια. Οι φίλες μου, μού είπαν πως μόλις με είδε είπε "ήρθε η άνοιξη", εγώ σκέφτηκα κάτι αντίστοιχο και έτσι κάπως αρχίσαμε να φλερτάρουμε. Για μένα ήταν και είναι ο πιο γοητευτικός και ευγενικός άντρας που έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να τον ερωτευτώ. Μετά από δύο χρόνια, παντρευτήκαμε και η ιστορία συνεχίστηκε. Τα δυο μας κορίτσια ολοκλήρωσαν το love story μας με τον καλύτερο τρόπο».

«Μόλις είδαμε τον χώρο με τις μεγάλες τζαμαρίες και νιώσαμε την urban αύρα του, είπαμε "εδώ είμαστε" και το ξεκινήσαμε».
«Μας αρέσει α αυθορμητισμός και η αμεσότητα. Το ίδιο συμβαίνει και στα παιδιά που εργάζονται κοντά μας».
«Σημασία για εμάς έχει να μπορεί να χαλαρώνει και να περνάει όμορφα ο καθένας που κάθεται στην μπάρα ή στα τραπεζάκια μας».

Η αγάπη είναι μεταδοτική. Ένας πυρήνας αγάπης, ό,τι κι αν κάνει, θα εκπέμπει αγάπη. Έτσι συμβαίνει και με αυτή την πανέμορφη φαμίλια. Γι' αυτό και το Barbu είναι δυνατό στέκι στην πόλη.«Δε νομίζω ότι υπάρχουν συγκεκριμένες συνταγές για να γίνει ένα μαγαζί στέκι» λέει η Ναταλία. «Εμείς, δεν είχαμε εμπειρία στον χώρο της εστίασης. Μας άρεσε, όμως, πάντα να υποδεχόμαστε φίλους στο σπίτι, να κάνουμε τραπέζια, να οργανώνουμε όμορφες βραδιές με μεγάλες παρέες. Με αυτή την λογική ανοίξαμε το μαγαζί. Σαν να ανοίγαμε για μια ακόμη φορά την πόρτα του σπιτιού μας και να καλωσορίζαμε δικούς μας ανθρώπους».

Λίγο πριν σηκωθούμε από το τραπέζι μας και μετά από μερικά campari και τσιν-τσιν ακόμα, είχα μάθει κάμποσα πράγματα. Ιδού μερικά: α) ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κοκτέιλ του Barbu είναι το Explosion που είναι δροσιστικό και πικάντικο. Το προτιμούν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες και δεν θα βγει ποτέ από τον κατάλογο, β) στο φαγητό, τα σκήπτρα κρατάει το κλασικό μπέργκερ που είναι ζουμερό, σπιτικό, λαχταριστό, συνοδεύεται από χειροποίητες τηγανιτές πατάτες και έχει γίνει το must του μαγαζιού, γ) η σπιτική λεμονάδα είναι από τα best seller του μαγαζιού, δ) το να πίνεις το ποτό σου παρέα με το σκυλάκι σου και τους αγαπημένους σου είναι αξία ανεκτίμητη.

Facebook Monsieur Barbu

Στο φαγητό, τα σκήπτρα κρατάει το κλασικό μπέργκερ που είναι ζουμερό, σπιτικό, λαχταριστό, συνοδεύεται από χειροποίητες τηγανιτές πατάτες και έχει γίνει το must του μαγαζιού.

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.