Το Μιλάνο της Ιταλίας είναι μία από τις πόλεις του ιταλικού βορρά όπου η έξαρση της νόσου του κορονοϊού υπήρξε μία από τις εντονότερες που παρατηρήθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παρά τα αμείληκτα μαθηματικά δεδομένα και το γεγονός ότι τα μέτρα που έχουν παρθει στην γειτονική μας χώρα είναι οριζόντια και πάρα πολύ αυστηρά στην λαμπερή μητρόπολη της μόδας οι πολίτες φαίνεται ότι δεν επιθυμούν να συμμορφωθούν με τις απαγορεύσεις και εξακολουθούν να κυκλοφορούν στον δρόμο με προφάσεις και δικαιολογίες, μην τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας,

Ο δήμαρχος της πόλης, Μπέπε Σάλα, απογοητευμένος και θυμωμένος με την κατάσταση ανέβασε ένα βίντεο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook μέσω του οποίου καυτηρίασε την στάση των συμπολιτών του. Συγκεκριμένα δήλωσε «Ο αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορεί στο δρόμο είναι υπερβολικά μεγάλος. Δεν παίζουμε "κλέφτες και αστυνόμοι" διότι δεν έχουμε αρκετούς αστυνόμους για να ελέγξουν ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ανθρώπους. Ο καθένας πρέπει να κάνει το χρέος του. Το δικό μου είναι να βρίσκομαι εδώ και να δουλεύω, το δικό σας αυτή την στιγμή είναι να μείνετε σπίτι».

Την ίδια στιγμή το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στο Τορίνο, όπου ο περιφερειάρχης του Πεδεμόντιου Aλμπέρτο Τσίριο προτίθεται να ζητήσει και την ενίσχυση της παρουσίας του στρατού. Ταυτόχρονα, σε όλη την Λομβαρδία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ή έστω μιας εσάρπας η οποία να προστατεύει το στόμα και την μύτη, για όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν στον δρόμο.  

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο δήμαρχος του Μιλάνο στην σελίδα του στο facebook.

Κεντρική φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS