Εως τις 16 Οκτωβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης.

Τα βραβεια, που φιλοξενεί για δελυτερη χρονιά στην Ελλάδα το British Council Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, το Σύνδεσμο Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τιμούν στην Ελλάδα τις εξαιρετικές επιτυχίες αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου από όλο τον κόσμο.

Οι φιναλίστ και οι νικητές των Βραβείων έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το επαγγελματικό τους προφίλ διεθνώς, να διευρύνουν τα επαγγελματικά τους δίκτυα και να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους. Οι νικητές των Βραβείων στην Ελλάδα θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο 2018 και εξασφαλίζουν αυτόματα δικαίωμα συμμετοχής στα Regional Alumni Awards, μαζί με υποψήφιους από άλλες χώρες. Οι νικητές των Regional Alumni Awards θα ανακοινωθούν το Μάρτιο 2018 και προκρίνονται απευθείας ως υποψήφιοι για τα Global Alumni Awards. Οι τρεις νικητές των Global Alumni Awards θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο 2018 και θα προσκληθούν στη Βρετανία για μία ευκαιρία επαγγελματικής εξέλιξης.

Η Πρέσβης της Βρετανίας, Kate Smith δήλωσε: «H βρετανική εκπαίδευση συνεχίζει να εμπνέει γενιές νέων ανθρώπων – και για το υψηλότατο επίπεδό της αλλά και για την κοινωνική της συμβολή. Οι απόφοιτοι των βρετανικών Πανεπιστημίων χαράσσουν τη δική τους πετυχημένη πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς: έχουν τιμηθεί με βραβεία Νόμπελ, έχουν κερδίσει Όσκαρ, έχουν γίνει Χρυσοί Ολυμπιονίκες, έχουν αναδειχτεί σε πολιτικούς ηγέτες. Αλλά και πολλοί άλλοι απόφοιτοι, ίσως λιγότερο διάσημοι, συμβάλλουν καθημερινά στον τομέα τους και στην κοινωνία που ζουν με τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησαν από τα βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία φοίτησαν και από τους δεσμούς που σφυρηλάτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους

O Tony Buckby, Διευθυντής του British Council στην Ελλάδα δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε τα Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος. Τα Βραβεία αφορούν στην αναγνώριση της επιτυχίας ανθρώπων που τα επιτεύγματα τους εδώ στην Ελλάδα έχουν επηρεασθεί, έως ένα βαθμό, από την εμπειρία των σπουδών τους σε βρετανικό Πανεπιστήμιο. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου υποδέχονται έλληνες σπουδαστές στα προγράμματά τους εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα να ξεπερνούν τον εντυπωσιακό αριθμό των 300.000. Πολλοί από τους απόφοιτους διατηρούν επαφή με τα πανεπιστήμια τους και συνεχίζουν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους ως ενεργά μέλη των συλλόγων αποφοίτων βρετανικών πανεπιστημίων. Η απονομή των Βραβείων στην Ελλάδα μας δίνει τώρα τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε κάποια από αυτά τα εξαιρετικά επιτεύγματα και ελπίζουμε ότι πολλοί απόφοιτοι θα κάνουν αίτηση εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να μοιραστούν τις επιτυχίες τους με τον κόσμο.»

Ο Σπύρος Σούλης, Αρχιτέκτονας και Τηλεοπτικός Παρουσιαστής, Πρεσβευτής των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2017-18 στην Ελλάδα δήλωσε «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά μου που μπορώ για δεύτερη χρονιά ως Πρεσβευτής των Study UΚ Alumni Awards στην Ελλάδα να ενισχύσω αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία του British Council και τον πολύ σημαντικό θεσμό αυτών των βραβείων που απονέμονται στη χώρα μας. Οι σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο που προσέφεραν πολύ περισσότερα από όσα ήλπιζα να αποκομίσω και καλώ τους απόφοιτους βρετανικής εκπαίδευσης να λάβουν μέρος στα φετινά βραβεία. Έτσι, όχι μόνο θα αναγνωριστούν περαιτέρω τα επιτεύγματα σας και θα ανοίξουν νέοι επαγγελματικοί δρόμοι, αφού όλοι θα γνωρίσουμε τις επιτυχημένες πορείες σας, αλλά θα εμπνεύσετε και τις νέες γενιές Ελλήνων να ακολουθήσουν τον υπέροχο δρόμο που σας έκανε να φτάσετε στα όνειρα σας

Περισσότερες πληροφορίες για τα Alumni Awards 2017-18: https://www.britishcouncil.gr/study-uk/alumni-awards

TAGS