Την ημέρα που οι περισσότερες βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο παραμένουν κλειστές, ανήμερα των Χριστουγέννων, η Rutherglen Library στο South Lanarkshire της Σκοτίας θα ανοίξει για μερικές ώρες, αν και για έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό από εκείνον του δανεισμού βιβλίων. Οι υπάλληλοί της προσφέρθηκαν εθελοντικά να εργαστούν από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι για μια εορταστική προβολή, θέλοντας να προσφέρουν τη χαρά της ανθρώπινης επαφής και ένα ζεστό καταφύγιο σε όσους δεν έχουν συγγενείς και φίλους για να περάσουν αυτή τη γιορτινή μέρα.

Η υπουργός Πολιτισμού Fiona Hyslop χαιρέτισε την πρωτοβουλία λέγοντας: «Η Rutherglen Library καλύπτει μια ανάγκη στην κοινότητα, κι αυτό δεν αλλάζει ούτε την περίοδο των γιορτών. Συγχαίρω τους υπαλλήλους που είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν χρόνο από τις διακοπές τους για να κάνουν αυτά τα Χριστούγεννα πιο χαρούμενα για άλλους». Η ίδια πρόσθεσε: «Οι βιβλιοθήκες είναι στην καρδιά των κοινοτήτων μας, υποδέχονται ανθρώπους και εξυπηρετούν έναν ευρύτερο κοινωνικό σκοπό».

Είναι η δεύτερη χρονιά που η σκοτσέζικη βιβλιοθήκη προβαίνει σε αυτή την κίνηση. Η περσινή χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 40 άτομα.

Τι συνέβη όταν ένας άντρας αποφάσισε να αγοράσει χριστουγεννιάτικα δώρα σε αστέγους:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS