Όταν ανοίγεις ένα μαγαζί μία καλή λύση για να προσεγγίσεις γρήγορα το ενδιαφέρον του κοινού είναι να βρεις μία πρωτότυπη ιδέα, κάτι που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο. Ο ιδιοκτήτης της Liberia Acqua Alta, Luigi Frizzo, στην Βενετία είχε σίγουρα μία, τέτοια μαγική έμπνευση.

Υπάρχουν πολλά (αμέτρητα, δηλαδή) βιβλιοπωλεία στον κόσμο. Άλλα είναι πραγματικά θρυλικά και έχουν μία φοβερή ιστορία να σου διηγηθούν, άλλα συνδυάζουν τα βιβλία με καταπληκτικά εστιατόρια, άλλα βρίσκονται χωμένα στους κορμούς δέντρων, άλλα (στην Πορτογαλία, συγκεκριμένα) είνα την ίδια στιγμή ξενώνες γι όσους αγαπούν το διάβασμα μέχρι τη στιγμή που θα τους πάρει ο ύπνος. Κανένα άλλο όμως δεν βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Σε αυτό βοηθάει βέβαια και η θέση ολόκληρης της Βενετίας, της πανέμορφης ιταλικής πόλης που είναι περικυκλώμένη από κανάλια και όπου το μεγαλύτερο μέρος της μετακίνησης γίνεται αποκλειστικά με το τοπικό μεταφορικό μέσο, της γόνδολες. 

Στη Liberia Acqua Alta θα βρεις τόσο βιβλία στην ιταλική γλώσσα όσο και ξενόγλωσσα, εγκυκλοπαίδιες τέχνης, ιστορίας, τόμους για κινηματογράφο και μουσική και φυσικά ατελείωτα κλασικά μυθιστορήματα.

Εννοείται ότι αυττό το πολύ ιδιαίτερο μέρος είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία ολόκληρης της Βενετίας και οι οδηγοί το προτείνουν ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να επισκεφθείς οπωσδήποτε αν ο δρόμος σου σε βγάλει στην «βυθισμένη πόλη».

Το μισό μέρος της Liberia Aqua Alta βρίσκεται κάτω από την στάθμη του νερού, όπως άλλωστε και σχεδόν ολόκληρη η πόλης της Βενετίας

 

 

Μπορείς να φτάσεις εκεί αποκλειστικά και μόνο με γόνδολα

 

 

 

 

 

 

 

TAGS