Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, απορρίπτεται το αίτημα αναστολής για την πλειονότητα των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 από τους 51 κατηγορουμένους.

Αφού απορρίφθηκε νωρίτερα το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη για να διερευνηθούν «κυβερνητικές παρεμβάσεις» για στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής το 2013, με την ανακοίνωση της οριστικής απόφασης η ηγεσία της οργάνωσης οδηγείται στη φυλακή. 

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους για τους οποίους απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής είναι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Χρήστος Παππάς, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Νίκος Μίχος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

Στη φυλακή οδηγούνται, ακόμα, οι Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής, πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος αντίστοιχα, και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Αναστολή ποινής αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, για τους Μιχαήλ Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια, Στάθη Μπούκουρα, Δημητρη Κουκούτση, Χρυσοβαλαντη Αλεξόπουλο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo: Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Εφετείο την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
 

TAGS