Στον ΣΚΑΙ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων λόγω Πάσχα, το κλείσιμο των διοδίων και το πώς θα είναι το καλοκαίρι μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων λόγω Πάσχα, ο κ. Πέτσας είπε πως αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις σε δύο επίπεδα. Το ένα έχει να κάνει με το ύψος των προστίμων και το άλλο είναι για τον καλύτερο έλεγχο μιας ενδεχόμενης παραβατικής συμπεριφοράς.

«Δεν είναι αυτή η περίοδος για να κάνουμε τέτοια τερτίπια, να ξεγελάσουμε, πάνω από όλα τον εαυτό μας. Δεν εξετάζεται κλείσιμο των διοδίων αλλά αυστηροποίηση των μέτρων. Φέτος δεν ψήνουμε στις αυλές μας, θα κάνουμε κάτι διαφορετικό για να είμαστε του χρόνου όλοι εδώ. Όσο σημαντικό είναι τώρα να διαφυλάξουμε όσα κερδίσουμε, να τηρήσουμε τα μέτρα έως τις 27 Απριλίου, εξίσου σημαντικό είναι το σχέδιο για σταδιακή και μακρόσυρτη απόσυρση των μέτρων. Αν πάμε έτσι όπως πάμε τώρα, ναι, θα κάνουμε καλοκαίρι. Σκοπός μας είναι από το φθινόπωρο να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε δεύτερο κύμα κορονοϊού με έτοιμο το ΕΣΥ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε τη συνέντευξη του στους «Αταίριαστους»

Kεντρική φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS