Ένα μεσαιωνικό ιταλικό χωριό που ήταν βυθισμένο σε λίμνη εδώ και δεκαετίες έχει αρχίσει να βγαίνει ξανά στην επιφάνεια. Η εικόνα του Φάμπρικε ντε Καρετζίνε, καθώς αποκαλύπτεται σιγά σιγά με την εκκλησία και τα πέτρινα σπίτια του, θυμίζει κινηματογραφικό σκηνικό.

Βυθίστηκε το 1953, όταν κατασκευάστηκε ένα φράγμα, που δημιούργησε την τεχνητή λίμνη Λάγκο ντι Βάλι, στην επαρχία Λούκα της Ιταλιας. Το νέο τοπίο προσέλκυσε τουρισμό στην περιοχή, αλλά είχε ως παράπλευρη απώλεια το ατμοσφαιρικό χωριό που καλύφθηκε από το νερό. Ωστόσο, ανά περιόδους η λίμνη αποστραγγίζεται, αποκαλύπτοντάς το. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1994, συγκεντρώνοντας τότε περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες από όλο τον κόσμο που έσπευσαν για να δουν από κοντά το σπάνιο θέαμα των ερειπίων που χρονολογούνται από το 12ο ή 13ο αιώνα.

Στο Μεσαίωνα το Φάμπρικε ντε Καρετζίνε κατοικείτο, σύμφωνα με αναφορές, από σιδηρουργούς που αντλούσαν την πρώτη ύλη τους από το Όρος Ταμπούρα και πουλούσαν την πραμάτεια τους στην περιοχή. Η επόμενη αποστράγγιση προγραμματίζεται, όπως ανέφερε η εταιρεία που διαχειρίζεται τη λίμνη στο Fox News, να ξεκινήσει μέσα στο 2020, αλλά η σταδιακή απόσυρση των νερών θα αποκαλύψει πλήρως τα ερείπια το 2021

Ο θρύλος λέει ότι όταν επανεμφανιστεί το χωριό, οι κάτοικοί του θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το βασικό ερώτημα είναι αν, αυτή τη φορά, επιστρέψουν και οι τουρίστες, δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού.

Η τελευταία φορά που αποστραγγίστηκε η λίμνη ήταν το 1994, συγκεντρώνοντας τότε περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες από όλο τον κόσμο που έσπευσαν για να δουν από κοντά το σπάνιο θέαμα των ερειπίων που χρονολογούνται από το 12ο ή 13ο αιώνα.

Δείτε ένα βίντεο με το βυθισμένο χωριό-φάντασμα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS