Μία πανέμορφη Χώρα, καταπράσινες διαδρομές, γαλάζια νερά και όμορφες αιγαιοπελαγίτικες γωνιές συνθέτουν ένα παζλ βγαλμένο από τα πιο ανέμελα θερινά όνειρα, σε απόσταση μάλιστα μόλις 3,5 ωρών από την Αθήνα. Η Σκύρος εξακολουθεί να βαδίζει σε άκρως ανοδική τροχιά και δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις από το να τα διαπιστώσεις όλα αυτά από κοντά.  

Η Λιναριά

Το μεγαλύτερο νησί των βορείων Σποράδων «πλέει» 23 μίλια ανατολικά της Εύβοιας. Ένας τόπος με μία μεγάλη, μυστηριώδη και γοητευτική αντίθεση. Ο περί «διχασμού» λόγος γίνεται ασφαλώς για τη μορφολογία της. Το βόρειο μέρος της είναι γεμάτο πράσινες εκτάσεις και πευκοδάση. Από την άλλη, το νότιο τμήμα αποκαλύπτει την άγρια ομορφιά του νησιού: Λευκές, κοκκινωπές και γκρίζες πέτρες συνθέτουν το "τραχύ" πρόσωπο της Σκύρου. Αυτός ο διαχωρισμός δεν περιορίζεται βέβαια μόνο στο γεωφυσικό ανάγλυφο.

Το πλούσιο παρελθόν έρχεται να συναντήσει το μοντέρνο παρόν, χωρίς ωστόσο να το αλλοιώνει. Για παράδειγμα, τα μοντέρνα café-bars συνυπάρχουν με τα παραδοσιακά καφενεία και τα μαγαζάκια κεραμικών ή ξυλογλυπτικής. Και ευτυχώς, ο μαζικός τουρισμός δεν έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του, γεγονός που καθιστά το νησί μια ταξιδιωτική terra incognita, που έχει ωστόσο πάρα πολλές συγκινήσεις να προσφέρει. Το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσεις προσεγγίζοντας το νησί είναι το γραφικό του λιμάνι, τη Λιναριά. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένη, λιτή και κατάλευκη, καλωσορίζοντάς σε στο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο. Από εκεί, η Χώρα της Σκύρου απέχει περίπου 10 χλμ. Βαδίζοντας βορειοδυτικά θα περάσεις αρχικά από τον όμορφο κόλπο του οικισμού Αχερούνες και τον οικισμό Ασπούς, όπου απλώνονται και οι δυο μικρές ομώνυμες παραλίες. Περίπου 1 χλμ. μετά, θα αντικρίσεις τον επιβλητικό ορεινό όγκο πάνω στον οποίο ξετυλίγεται εντυπωσιακά η Χώρα.  

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

TAGS