ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σε ποιο σημείο πρέπει να τοποθετήσεις το router για να έχεις την καλύτερη WiFi σύνδεση

Το σωστό σερφάρισμα έχει και ... τα μυστικά του. Ο διδακτορικός φοιτητής Τζέισον Κόουλ μάς εξηγεί πού πρέπει να βρίσκεται το router, ώστε να έχουμε πάντα δυνατό σήμα

Σε ποιο σημείο πρέπει να τοποθετήσεις το router για να έχεις την καλύτερη WiFi σύνδεση

Όλοι έχουμε ζήσει την ... αμήχανη (έως και εκνευριστική) στιγμή που η ασύρματη σύνδεση διακόπτεται ξαφνικά κι εμείς μένουμε χωρίς ίντερνετ. Κι αυτό, φυσικά, μας προκαλεί ακόμα περισσότερο άγχος αν εκείνη την ώρα βρισκόμαστε στη μέση μιας σημαντικής – και, πιθανότατα, επείγουσας - εργασίας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μας.

Ο Τζέισον Κόουλ, λοιπόν, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Imperial του Λονδίνου, χρησιμοποίησε μια μαθηματική μέθοδο προκειμένου να εντοπίσει τα καλύτερα σημεία στο σπίτι μας για να τοποθετήσουμε το router, ώστε το σήμα να μην χάνεται και η ασύρματη σύνδεση να μην επιβραδύνεται ή διακόπτεται. Και, μεταξύ άλλων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, αν το ... καταχωνιάζουμε κάπου που δεν φαίνεται (όπως οι περισσότεροι κάνουμε), αυτή δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε:

1) Το τοποθετούμε σε κεντρικό σημείο.

Παρόλο που τα καλώδια που συνδέονται με τη συσκευή θέλουμε συνήθως να τα κρύψουμε σε μια άκρη του δωματίου, είναι καλύτερο για τη διατήρηση της σύνδεσης να τα κρατήσουμε σε μια πιο κεντρική θέση. Ιδανικά, θα μπορούσε να είναι μέσα στο οπτικό μας πεδίο από εκεί που συνήθως καθόμαστε και χρησιμοποιούμε το ίντερνετ.

Οι περισσότεροι έχουμε τοποθετήσει το router σε σημείο όπως αυτό που δείχνει η παρακάτω εικόνα:

Σε ποιο σημείο πρέπει να τοποθετήσεις το router για να έχεις την καλύτερη WiFi σύνδεση

Έτσι, όμως, τo σήμα φτάνει στο υπόλοιπο διαμέρισμα «χτυπώντας» πάνω στους τοίχους οι οποίοι απορροφούν (και, άρα, αδρανοποιούν) ένα μέρος του, ενώ στα πιο μακρινά σημεία του σπιτιού δεν φτάνει καθόλου.

2) Αποφεύγουμε να βάλουμε γύρω του μεταλλικά αντικείμενα.

«Το μέταλλο εξαφανίζει την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σε αρκετά μεγάλο βαθμό», εξηγεί ο Κόουλ. Επομένως, π.χ. η κουζίνα δεν είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για να ακουμπήσουμε το router μας.

3) Οι τοίχοι με τούβλα και τσιμέντο αποτελούν, επίσης, εχθρό.

«Όλα τα υλικά απορροφούν ένα μέρος της ακτινοβολίας. Ορισμένα, όμως, το κάνουν περισσότερο. Όπως το τσιμέντο», αναφέρει ο διδακτορικός φοιτητής. Έτσι, τοποθετώντας το router περιστοιχισμένο από τσιμέντο ή τούβλα από πολλές πλευρές εμποδίζουμε το σήμα να φτάσει σε πιο απομακρυσμένες γωνιές του σπιτιού μας. Από την άλλη πλευρά, το πάτωμα και το ταβάνι τείνουν να το μεταδίδουν πιο εύκολα συγκριτικά με τους τοίχους.

4) Δεν το ακουμπάμε κοντά σε φούρνο μικροκυμάτων.

Αν παρατηρήσουμε ότι η σύνδεση του ίντερνετ καθυστερεί κάθε φορά που ζεσταίνουμε κάτι στο φούρνο μικροκυμάτων, δεν είναι τυχαίο. Η συγκεκριμένη συσκευή λειτουργεί στην ίδια συχνότητα όπως τα router ασύρματου ίντερνετ κι έτσι, ακόμα και όταν μια μικρή ποσότητα ακτινοβολίας απελευθερωθεί από αυτήν, μπορούν να επηρεάσει ή και να διακόψει το σήμα μας.

5) Το τοποθετούμε ψηλά.

Το router του WiFi εκπέμπει ραδιοκύματα, τα οποία μεταδίδονται προς τα έξω και κάτω από την πηγή τους. Έτσι, στηρίζοντάς το στον τοίχο ή τοποθετώντας το σε ένα ψηλό ράφι μπορεί να μας δώσει καλύτερο σήμα, ειδικά αν μένουμε σε διώροφο σπίτι και θέλουμε μια καλή σύνδεση και στους δύο ορόφους.

6) Στρέφουμε την κεραία κάθετα για καλύτερη οριζόντια λήψη ή πλάγια για καλύτερη κατακόρυφη λήψη.

Σε ένα σπίτι με πολλούς χώρους, αν στρέψουμε την κεραία του router πλάγια, θα έχουμε καλύτερο σήμα στον επάνω όροφο. Αντίθετα, αν την στρέψουμε κάθετα, θα έχουμε καλύτερο σήμα στα πλάγια. Σε περίπτωση, πάλι, που έχουμε router με δύο κεραίες, μπορούμε να τοποθετήσουμε τη μία προς τα επάνω και την άλλη προς τα πλάγια. Και αν το router μας δεν έχει καμία κεραία, πρέπει να προσέξουμε να του δώσουμε τη σωστή κλίση. Αν, π.χ., είναι κάθετο, να μην το «ξαπλώσουμε» πάνω σε κάποια επιφάνεια.

7) Δεν το τοποθετούμε σε χώρο όπου βρίσκονται πολλά άτομα.

Το νερό περιορίζει το σήμα της WiFi σύνδεσης και, εφόσον ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται κυρίως από αυτό, μεγάλος αριθμός ατόμων στο ίδιο δωμάτιο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σύνδεση. Εξάλλου, ίσως έχουμε ήδη παρατηρήσει ότι το ίντερνετ γίνεται πιο αργό σε χώρους γεμάτους από κόσμο. Και παρότι, σε πολλές περιπτώσεις, χρειαζόμαστε καλό WiFi σήμα σε μέρη όπου μεγάλο πλήθος συγκεντρώνεται, στην πραγματικότητα αυτή η κοσμοσυρροή είναι που το υποσκάπτει.

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.