Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχθεί την φετινή τουριστική σεζόν, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού. 

Εκτός από τα αυστηρά μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν υποχρεωτικά σε όλα τα ξενοδοχεία και όλες τις οργανωμένες παραλίες της χώρας, το κάθε νησί ξεχωριστά λαμβάνει τα δικά του μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας απέναντι στον κορονοϊό. 

Την αρχή έκανε η Πάρος που είναι πλέον έτοιμη να υποδεχθεί με ασφάλεια τους τουρίστες, έχοντας εξοπλίσει το ιατρικό της κέντρο με ένα νέο μηχάνημα μοριακής ανάλυσης, το οποίο είναι σε θέση να εντοπίσει μέσα σε 45 λεπτά αν κάποιος πάσχει από κορονοϊό.

Ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Ι. Κωβαίος, δήλωσε σχετικά: «Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα πραγματικότητα, εργαστήκαμε εγκαίρως και συντονισμένα για να εξοπλίσουμε το νησί μας με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή ώστε να το θωρακίσουμε απέναντι στον κορωνοϊό. Η Πάρος είναι ένας ασφαλής υγειονομικά προορισμός και περιμένει να υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό και τη χώρα μας. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τους ιδιώτες για τις πολύ σημαντικές δωρεές τους αλλά και τους συνεργάτες μου και τους επαγγελματίες του νησιού που δούλεψαν όλοι μαζί για να προετοιμάσουμε το νησί μας για το καλοκαίρι».

Και η Κρήτη όμως παίρνει τα δικά της μέτρα προστασίας τοποθετώντας σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου τον πρώτο αυτόματο πωλητή μασκών στην Ελλάδα. Το μηχάνημα με τις μάσκες μίας χρήσης βρίσκεται σε μία στάση λεωφορείου και απευθύνεται στους επιβάτες που ξέχασαν να πάρουν μαζί τους μάσκα από το σπίτι τους. Ωστόσο η τιμή είναι αρκετά τσιμπημένη αφού το κάθε τεμάχιο κοστίζει 2 ευρώ.

Δείτε ένα ρεπορτάζ για τον πρώτο αυτόματο πωλητή μασκών στην Κρήτη.

Κεντρική φωτογραφία: unsplash

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS