Με σεξιστικές δηλώσεις κατά των γυναικών αθλητριών, ο σέρβος πρωταθλητής του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς και ο γενικός διευθυντής του Indian Wells Tennis Garden προκαλούν σάλο, δηλώνοντας ότι οι άνδρες δικαιούνται να κερδίζουν περισσότερα χρήματα.

«Τις χειροκροτώ για την προσπάθεια τους, αλήθεια το κάνω. Παλεύουν για αυτά που αξίζουν και το έχουν. Από την άλλη πλευρά, πιστεύω ότι ο αντρικός κόσμος του τένις, ο κόσμος του ATP, πρέπει να αγωνίζεται για περισσότερα χρήματα επειδή οι στατιστικές δείχνουν ότι έχουμε πολλούς περισσότερους θεατές στα δικά μας παιχνίδια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ίσως να έπρεπε να πληρωνόμαστε παραπάνω. Οι γυναίκες πρέπει να αγωνίζονται για αυτά που πιστεύουν ότι αξίζουν και εμείς πρέπει να αγωνιζόμαστε για αυτά που εμείς πιστεύουμε ότι αξίζουμε» είπε ο Νόβακ Τζοκοβιτς, με αφορμή τις ακόμη πιο ακραίες δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο γενικός διευθυντής του Indian Wells Tennis Garden, Ρέιμοντ Μουρ.

«Στα γόνατα...»

«Αν ήμουν γυναίκα παίκτρια, θα έπεφτα κάθε βράδυ στα γόνατα και θα ευχαριστούσα τον Θεό που γεννήθηκε ο Φέντερερ και ο Ναδάλ, διότι αυτοί έχουν αναδείξει το άθλημα» είχε πει ο Μουρ.

Να του απαντήσει ανέλαβε η Σερένα Ουίλιαμς, η οποία μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Μουρ «προσβλητικές», «λανθασμένες» και «πολύ πολύ ανακριβείς». «Να ξέρατε πόσοι άνθρωποι δεν βλέπουν τένις παρά μόνο όταν παίζω εγώ ή η αδερφή μου. Προφανώς καμία γυναίκα δεν θα έπεφτε στα γόνατα για να ευχαριστήσει κανέναν».

Ο Τζόκοβιτς πάντως, αν και θεωρεί ότι οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να αμείβονται το ίδιο όπως οι άνδρες, χαρακτήρισε «πολιτικώς λανθασμένες» τις δηλώσεις Μουρ. «Προφανώς πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα. Οι γυναίκες αξίζουν τον σεβασμό και τον θαυμασμό μας για όσα έχουν κάνει» είπε ο σέρβος αθλητής και υπενθύμισε ότι το ζήτημα των αμοιβών ανδρών και γυναικών στο τένις υφίσταται εδώ και τουλάχιστον 7 χρόνια.

TAGS