ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Μύκονο να εύχεσαι να 'χει τηλεπαρουσιάστριες ο δρόμος

Το πρώτο πράγμα που συναντάει κανείς επισκεπτόμενος το νησί της Μυκόνου είναι ο Πέτρος ο πελεκάνος.

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Μύκονο να εύχεσαι να 'χει τηλεπαρουσιάστριες ο δρόμος

Το πρώτο πράγμα που συναντάει κανείς επισκεπτόμενος το νησί της Μυκόνου είναι ο Πέτρος ο πελεκάνος. Κάτι αντίστοιχο με τον Απόστολο Πέτρο δηλαδή, όταν πηγαίνει στον παράδεισο. Διότι κι εδώ για παράδεισο μιλάμε. Με τη μοναδική διαφορά, ότι τώρα είσαι ζωντανός. Έχοντας σώες και σε πλήρη λειτουργία και τις πέντε αισθήσεις σου για να απολαύσεις το καλό φαγητό στα fusion εστιατόρια, τη νυκτερινή ζωή και το φλερτ στις συναναστροφές που είναι διάχυτο στα σοκάκια του νησιού. Συν μία ακόμη την έκτη αίσθηση. Τη διαίσθηση. Για να αντιληφθείς σε ποια παραλία από τον Άγιο Σώστη μέχρι την Παράγκα θα μπορέσεις να βρεις άδεια σεζλόνγκ και ομπρέλα δίπλα στο κύμα. Το νησί που για το διάστημα του καλοκαιριού γίνεται η μικρογραφία του πλανήτη με τουρίστες από όλο στην κυριολεξία τον κόσμο, έχει χαρακτηρισθεί από τους διεθνείς τουριστικούς οδηγούς ως το τροπικό νησί της Μεσογείου. Φανταστείτε για μια στιγμή να είστε καθισμένοι πάνω σε ένα κατάγυμνο βράχο, βουτηγμένοι ως το γόνατο μέχρι το νερό, με τα κρωξίματα των γλάρων πάνω από το κεφάλι σας και ο ήλιος να τρεμουλιάζει δυνατός στον ορίζοντα κάνοντας σας, να σιγοβράζετε στην κάψα. Στην αμμουδιά να μην πέφτει καρφίτσα και να απλώνετε πετσέτα δίπλα από τα αποτριχωμένα πόδια μίας καινούργιας τηλεπαρουσιάστριας.

Αλλά και να κολυμπάτε εκεί όπου κολυμπούσε και η Τζίτζι Χαντίντ η οποία τελικά προειδοποίησε τον κόσμο να μην επισκεφτεί τη Μύκονο, επειδή δεν είναι ασφαλές νησί, καθώς η ίδια έπεσε θύμα κλοπής.

Τον Πέτρο τον πελεκάνο - το ζωντανό σύμβολο του νησιού - θα τον δείτε, αν περπατήσετε ηλιοκαμένοι με τις εσπαντρίγιες σας στη Χώρα, να φωτογραφίζεται μέσα στην τσίκνα της κατσαρόλας και της υπαίθριας ψησταριάς των ρεστοράν σαν άλλη Μπριτζίτ Μπαρντό στις Κάννες με τους απανταχού σελέμπριτις, βασιλείς, στιλίστες, μεγαλοδικηγόρους, εργαζόμενους στα ξενοδοχεία για τη σαιζόν και σινιαρισμένες στην τρίχα συζύγους επιχειρηματιών. Το διευρυμένο φωτογραφικό του αρχείο περιλαμβάνει πόζες από την πριγκίπισσα Σοράγια μέχρι τον Ζάχο Χατζηφωτίου και Άντονι Κουίν, όταν γύριζε τον Ζορμπά. Και σε ταινίες έχει πρωταγωνιστήσει πολλάκις, σχεδόν σε όλες που γυρίστηκαν κατά καιρούς στη Μύκονο.

Ακούγοντας δύο συνεταίρους από το Κιλκίς παραπέρα που σας περάσανε για ξένο να λένε χαμηλόφωνα: «Εγώ έμεινα πανί με πανί με τις αναδουλειές εφέτος. Μα βάστα, που θα πάει θα την πιάσουμε την καλή» και να συμπληρώνει ο άλλος μέσα στο τύμπανο του αυτιού. «Για αυτό δεν ήρθαμε Μύκονο; Μπας και κλείσουμε καμία καλή συμφωνία; Όλος ο αφρός περνάει από εδώ. Δεν μπορεί, όλο και κάποια καλή επαφή, θα κάνουμε. Να ξελασπώσουμε κι εμείς!».

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Μύκονο να εύχεσαι να 'χει τηλεπαρουσιάστριες ο δρόμος
Η συγγραφέας Άντζελα Ζιούτη

Η Άντζελα Ζιούτη γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη σχολή Oικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Έχει εργαστεί στη διαφήμιση, στην εκπαίδευση και ως υπευθ. πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Άρθρα της κοινωνικού ενδιαφέροντος δημοσιεύονται συχνά στο διαδίκτυο,ενώ αρθρογραφούσε καθημερινά σε πρωινή εφημερίδα Free press μεγάλης κυκλοφορίας της Θεσσαλονίκης. Σήμερα αρθρογραφεί στην καθημερινή εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Εμφανίστηκε στα γράμματα με το έργο: «Ο Θεός κατοικεί σε ουρανοξύστη, 31 ποιήματα της πόλης»,Παρατηρητής, 1999, Θεσσαλονίκη (ποίηση) Ακολούθησαν:“Η Αρχιτεκτονική των σιωπηλών ημερών”, Ελληνικά Γράμματα, 2003, Αθήνα (ποίηση) “Ο ήλιος στο πάτωμα”, Φερενίκη, 2009, Αθήνα (μυθιστόρημα), “Μαύρη πέτρα” (Θεατρκό έργο) 2015, “Ο άνθρωπος που μιλούσε με τα αγάλματα”, Γαβριηλίδης, 2017 Αθήνα (ποίηση). Mιλάει Γερμανικά και Αγγλικά . Επί σειρά ετών υπηρέτησε ως γεν. Γραμματέας της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος. Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Βραβεύτηκε από το Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσό (Β' βραβείο Ποίησης 2000), τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (Γ' βραβείο Ποίησης 1999) την Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης (Α' βραβείο Ποίησης 2001) κ.ά.Είναι παντρεμένη με τον Πυρηνικό γιατρό Δημήτρη Γρηγοράκη κα ζει στη θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.