Tο ανανεωμένο PublicCafé στο Σύνταγμα, εγκαινίασε τη νέα του ενέργεια που τιμά και προωθεί την γαστρονομία του κυκλαδίτικου νησιού για έναν ολόκληρο μήνα!
Πρόκειται για την ενέργεια «το Public Café δοκιμάζει», που πραγματοποιείται με αφορμή την εκτεταμένη ανακαίνιση των χώρων και του μενού του PublicCafé, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τη γαστρονομία όλη της Ελλάδας.
Πρώτος σταθμός οι Κυκλάδες, με τον μήνα Νοέμβρη να είναι αφιερωμένος στην Τήνο, ενώ θα ακολουθήσουν αφιερώματα και σε άλλα κυκλαδίτικα νησιά.
Στο ήδη πλούσιο μενού του PublicCafé προστέθηκαν πιάτα ημέρας με έμπνευση από το αγαπημένο νησί των Κυκλάδων, που τα τελευταία χρόνια, χάρη και στο φεστιβάλ TinosFoodPaths, προβάλλει οργανωμένα μεν αλλά με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση τον γαστρονομικό του πλούτο.
Στην κουζίνα του Café, θα ετοιμάζονται για έναν μήνα και κάτι ονομαστές συνταγές της περιώνυμης ταβέρνας «Μαραθιά», ενώ κατά τη διάρκεια της ενέργειας η βιβλιοθήκη θα γεμίζει με βιβλία και μουσικές από τις Κυκλάδες.
Ο χώρος του PublicCafé
Το PublicCafé ανοίγει στις 9 το πρωί, μαζί με το κατάστημα Public, και κλείνει στις 11 το βράδυ, αποτελώντας ένα εξαιρετικό σημείο συνάντησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας – το ιδανικό στέκι για χαλάρωση μετά το γραφείο ή για επαγγελματικά ραντεβού. Ανοικτό και το Σάββατο!
Ο χώρος του PublicCafé
Ο χώρος ανανεώθηκε και δημιουργήθηκαν πολλές διαφορετικές γωνιές, για να φιλοξενήσουν τη διάθεση των επισκεπτών του. Η μεγάλη σάλα «ντύθηκε» στα λευκά, με ένα μεγάλο δέντρο ελιάς να δεσπόζει στο κέντρο της, δανείζοντας το χρώμα του σε τοίχους και άλλα αντικείμενα. Το φυσικό φως μπαίνει από τις μεγάλες τζαμαρίες, χαρίζοντας άπλετη θέα προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή των Ελλήνων. Το κομμάτι του εστιατορίου έχει ενισχυθεί σημαντικά, χάρη στο νέο μενού και την ειδική διαμόρφωση του χώρου, με ροτόντες αλλά και μεγαλύτερα παραλληλόγραμμα τραπέζια περιμετρικά της βιτρίνας.
Το μενού του PublicCafé
Το μενού ανανεώθηκε από τον πολυμήχανο σεφ Στέφανο Στεφανίδη και περιλαμβάνει εξαιρετικές επιλογές από snacks, σάντουιτς, ζεστά και κρύα πιάτα, φρέσκες σαλάτες, προτάσεις για vegetarian και vegan και ιδέες για glutenfree πρωινό! Στις πιο κλασικές επιλογές πρωταγωνιστούν ζυμαρικά, κρέας, burgers και pizza, αλλά και υπέροχα γλυκά και παγωτά! Η κάρτα των αφεψημάτων, των χυμών, των κρασιών και των ποτών, προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές, ενώ εκλεκτά ελληνικά προϊόντα χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλα τα πιάτα.