Μια από τις εικόνες της τραγωδίας στο Μάτι που στοιχειώνουν ακόμα και θα συνεχίσουν να στοιχειώνουν για πολλά χρόνια το μυαλό μας είναι εκείνη των 9χρονων διδύμων, της Σοφίας και της Βασιλικής, που χάθηκαν τόσο τραγικά και πρόωρα στην αγκαλιά των παππούδων τους. Με αφορμή τη φετινή επέτειο οι κάτοικοι στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας, που η οικογένεια Φιλιπποπούλου επισκεπτόταν συχνά, ξεκίνησαν έρανο για τη δημιουργία ενός ψυχαγωγικού πάρκου στη μνήμη των κοριτσιών.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης Angelos Kontos έγραψε στο Facebook:

«Ακολουθεί ανακοίνωση προς όλους όσοι πόνεσαν μαζί μας πέρσι τον Ιούλιο. Παρακαλώ διαδώστε,παρακαλώ βοηθήστε.

»Προς όλους όσους με ρωτούσαν και με ρωτούν ακόμα αν ο Γιάννης και η Γεωργία, οι πιο δυνατοί άνθρωποι του πλανήτη, χρειάζονται βοήθεια σε κάτι.

»Προς όσους θέλουν να βοηθήσουν ώστε να δώσουμε λίγη, ελάχιστη χαρά σε αυτούς τους ανθρώπους.

»Ο Ιούλιος μπήκε και δυστυχώς δεν φέρνει καλές αναμνήσεις πια. Μας φέρνει στο μυαλό την τραγική Δευτέρα 23/7/2018, όταν και σταμάτησε ο χρόνος για δεκάδες οικογένειες και εκατοντάδες σπίτια.

»Ποιος αλήθεια μπορεί να ξεχάσει εκείνη την ημέρα; Ποιος μπορεί να ξεχάσει -μεταξύ άλλων - τα δίδυμα κοριτσάκια, τη Σοφία και τη Βασιλική Φιλιπποπούλου, που χάθηκαν στην αγκαλιά των γενναίων παππούδων τους, της γιαγιάς Σοφίας και του παππού Φιλίππου;

»Εμείς εκεί ψηλά στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας δεν πρόκειται να ξεχάσουμε, καθώς και οι τρεις γενιές Φιλιππόπουλου ήταν φίλοι και συχνοί επισκέπτες του χωριού μας.

»Στη μνήμη των κοριτσιών, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Μαυρολιθαριτών διοργανώνει πανελλήνιο έρανο ώστε να κατασκευαστεί ένα ψυχαγωγικό πάρκο εντός του χωριού ,"το πάρκο της Σοφίας και της Βασιλικής".

»Δικαιούχος : Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Μαυρολιθαριτών

Τράπεζα Eurobank

Swift : ERBKGRAAXXX

IBAN : GR2402600340000730200997561»

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS