ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πρωτοχρονιά με δωρεάν είσοδο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Ανακοινώθηκαν αναλυτικά οι εκδηλώσεις

Το φως και το νερό χορεύουν, ενώ ο αγώνας SNF Run: 2020 First Run θα γίνει και φέτος κάτω από αμέτρητα πυροτεχνήματα και υπό τους ήχους των DJ sets.

Πρωτοχρονιά με δωρεάν είσοδο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Ανακοινώθηκαν αναλυτικά οι εκδηλώσεις

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ετοιμάζει και φέτος μια σειρά δωρεάν εορταστικών εκδηλώσεων για την τελευταία μέρα του χρόνου.

H παραμονή Πρωτοχρονιάς ξεκινά με ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων και δύο νέες χορογραφίες των Σιντριβανιών στο Κανάλι.

Τα πρώτα λεπτά του νέου έτους δίνεται το σήμα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το καθιερωμένο πλέον SNF Run: 2020 First Run ενώ, αμέσως μετά, η δράση μεταφέρεται στην Αγορά με ένα DJ set με τον Eddie Piller, DJ, ραδιοφωνικό παραγωγό και ιδρυτή της Acid Jazz Records. Όλες οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Το φως και το νερό χορεύουν

Όπως κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ θα έχουν φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων αλλά και νέες χορογραφίες από τα σιντριβάνια στο Κανάλι με αγαπημένες μελωδίες: το «Dancing Queen» των ABBA και τα Κάλαντα Φούρνων Ικαρίας σε καταγραφή Σίμωνα Καρρά. Τραγουδά η παιδική χορωδία μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης υπό τη διεύθυνση του Γ. Κωστάντζου και τσαμπούνα παίζει ο Θεολόγος Γρύλλης.

SNF Run: 2020 First Run

Φέτος την Πρωτοχρονιά μη φορέσεις τα καλά σου, φόρεσε τα αθλητικά σου. Λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου καλωσορίζουμε το 2020 τρέχοντας στον αγώνα δρόμου SNF RUN: 2020 FIRST RUN.

Για τέταρτη συνεχή Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος», μας προσκαλεί όλους σε μια διαφορετική εκκίνηση της νέας χρονιάς, σε μια η διαδρομή μόλις 4 χλμ. γύρω από το στολισμένο ΚΠΙΣΝ.

Και φέτος, με τη συμμετοχή σας στον SNF RUN μπορείτε να υποστηρίξετε το έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών προσφέροντας ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δώρο. Συγκεκριμένα, στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν Τα Παιδιά της Άνοιξης, Οι Άγγελοι της Χαράς και η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν» -όλες τους μικρές μεν οργανώσεις, με μεγάλο ωστόσο έργο στην προστασία ευάλωτων παιδιών.

Με την επιπλέον συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το ποσό που θα συγκεντρωθεί από το συμβολικό κόστος συμμετοχής θα τριπλασιαστεί, μεγαλώνοντας το δώρο που οι ίδιοι οι δρομείς έχουν προσφέρει. Τον αγώνα θα παρουσιάσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Δηλώσεις συμμετοχής και αναλυτικές πληροφορίες στο www.SNF.org

Πρωτοχρονιά με δωρεάν είσοδο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Ανακοινώθηκαν αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Όπως κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ θα έχουν φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων αλλά και νέες χορογραφίες από τα σιντριβάνια στο Κανάλι με αγαπημένες μελωδίες: το «Dancing Queen» των ABBA και τα Κάλαντα Φούρνων Ικαρίας σε καταγραφή Σίμωνα Καρρά.

DJ Set με τον Eddie Piller

(intro/outro set: Johnny Matto)

Μια σημαντική φιγούρα της βρετανικής μουσικής σκηνής των τελευταίων 40 χρόνων έρχεται στην Αθήνα για ένα μόνο βράδι. O Eddie Piller έχει περισσότερες από μια ιδιότητες: Παίζει μουσική από τις αρχές της δεκαετίας του '80, περνώντας από διάφορα είδη που συγκλίνουν στην αγάπη του για τη soul. Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως τα Glastonbury, Isle Of Wight, Bestival και έχει γυρίσει όλη την Ευρώπη.

Μαζί με τον Gilles Peterson στα τέλη της δεκαετίας του '80 έστησαν το Acid Jazz label που κυκλοφόρησε την πιο cool μουσική του Λονδίνου τα αμέσως επόμενα χρόνια. Ο Piller έχει υπογράψει, στα πρώτα τους βήματα, ονόματα όπως οι James Taylor and his Quartet, Jamiroquai, Brand New Heavies κ.ά., ενώ συνεργάστηκε και με θρύλους όπως οι Terry Callier και Gregory Isaacs. Μπήκε στα FM στα τέλη των 90s παρουσιάζοντας την καθοριστική εκπομπή "Newbeats" στον Jazz FM που του άνοιξε τον δρόμο για τα ραδιόφωνα του BBC, του χάρισε ένα British Radio Award και τον έφερε να γράφει μια σειρά ντοκιμαντέρ για το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Βρέθηκε στο Hoxton πολύ πριν γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς λονδρέζικες γειτονιές. Εκεί άνοιξε το 1993 το ιστορικό κλαμπ Blue Note, όταν ακόμα το ανατολικό Λονδίνο ήταν υποβαθμισμένο.

Info

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα υπάρχει δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» και μεταφορά προς και από το ΚΠΙΣΝ με δωρεάν shuttle bus σε συνεχή ροή.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στα social media @SNFCC.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

Περισσότερα από

Stories

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

21 Απρ 2024

Τζόαν Κρόφορντ: Η μεγάλη ερμηνεύτρια, η σταρ σκέτο… δηλητήριο

Δεν ήταν απλώς μία μοιραία γυναίκα. Ήταν μία δηλητηριώδης, τοξική σταρ, που όλοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι' αυτή, αλλά και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το πηγαίο ταλέντο της.

21 Απρ 2024

Οι περίφημες "φαμ φατάλ" των φιλμ νουάρ – Δέκα θρυλικές και αξέχαστες πρωταγωνίστριες

Γυναίκες- δηλητήριο που έλιωναν τα αρσενικά με ένα και μόνο βλέμμα.

19 Απρ 2024

Ρένα Βλαχοπούλου: Η τολμηρή φωτογράφιση με μαγιό την δεκαετία του ’50

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν πάντα περήφανη για τη σιλουέτα της.

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.