Στα νότια της Αγγλίας υπάρχει για μικρή, παραθαλάσσια πόλη που λέγεται Μπόρνμουθ. Οι Βρετανοί την λατρεύουν ήδη από την εποχή της Τζέιν Ώστεν όταν πήγαιναν εκεί και στο Μπαθ για εβδομάδες ολόκληρες προκειμένου να απολαύσουν τα ιαματικά λουτρά, αλλά και τις παραλίες που είναι από τις πιο δημοφιλείς της Μεγάλης Βρετανίας, μίας χώρας που δεν φημίζεται για τα ωραία νερά της.

Το πρόσφατο κύμα καύσωμα στην Αγγλία, λοιπόν, ώθησε πολλούς πολίτες να τρέξουν μέχρι εκεί για μία βουτιά στη θάλασσα της Μάγχης, δημιουργώντας πρωταφανή, απερίγραπτο συνωστισμό στην παραλία.

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, σοκαρισμένη από τα σκηνικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, εκτιμά ότι μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν ηλιοθεραπεία και μπάνιο μόνο σε μία συγκεκριμένη πλαζ, αυτή του Ντόρσετ. Οι τοπικές αρχές του Μπόρνμουθ αναγκάστηκαν τελικά να κλείσουν τους δρόμους για να μην επιτρέψουν σε περισσότερο κόσμο να φτάσει στην παραλία, ενώ υπήρξαν  καταγγελίες για βία εναντίον αξιωματικών που προσπαθούσαν να τερματίσουν ένα πάρτι στο Μπρίξτον, στο νότιο Λονδίνο, την Τετάρτη το βράδυ. Η αστυνομία φοβάται ότι θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω έξαρση όταν οι παμπ και τα εστιατόρια ανοίξουν ξανά. 

 

 

Ο Ματ Χάνκοκ, υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι ήταν έτοιμος να διατάξει το κλείσιμο των παραλιών εάν επαναληφθούν όσα έγιναν στο Μπόρνμουθ, αλλά και σε άλλες παραλίες της Αγγλίας: «Έχουμε αυτή τη δύναμη. Είμαι απρόθυμος να τη χρησιμοποιήσω, επειδή οι άνθρωποι είχαν ένα αρκετά σκληρό lockdown και θέλω όλοι να μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο», είπε στο Talk Radio. «Αλλά το κλειδί είναι να το κάνουν με σεβασμό στους κανόνες. Έχουμε όμως αυτές τις εξουσίες, και αν δούμε μια αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, τότε θα αναλάβουμε δράση», πρόσθεσε.  

 

 

Μπροστά στον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στις παραλίες, παρά τις συστάσεις, το δημοτικό συμβούλιο του Μπόρνμουθ, έκανε λόγο για ένα «σοβαρό περιστατικό», προκαλώντας τη συντονισμένη επέμβαση της αστυνομίας. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, το δημοτικό συμβούλιο κατήγγειλε μια «ανεύθυνη» και «σοκαριστική» συμπεριφορά. Όπως επισημάνθηκε, οι τοπικές αρχές επέβαλαν περισσότερα από 500 πρόστιμα για παράνομη στάθμευση, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περιστατικά παραβίασης της απαγόρευσης κάμπινγκ, όπως και λεκτικής βίας εκ μέρους των πολιτών. 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS