Η Sara Hegazy, γνωστή Αιγύπτια ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της LGBT+ κοινότητας η οποία φυλακίστηκε, βασανίστηκε από της κρατικές αρχές, όταν ύψωσε την σημεία του γκέι Pride σε ένα μεγάλο, συναυλιακό φεστιβάλ, αυτοκτόνησε σε ηλικία 30 ετών. 

Αφού αφέθηκε ελεύθερη από την φυλακή, η Hegazy πήρε άσυλο από την καναδική κυβέρνηση, αλλά εξακολούθησε να υποφέρει από κατάθλιψη και από το μετατραυματικό στρες, το οποίο προκλήθηκε από τον βάρβαρο βασανισμό της. 

Τελικά η νεαρή γυναίκα αυτοκτόνησε την περασμένη Κυριακή, αφήνοντας πίσω της ένα χειρόγραφο σημείωμα γραμμένο στα αραβικά, ζητώντας από τους οικείους της να την συγχωρέσουν για την απόφαση της.

«Στα αδέλφια μου- Προσπάθησα να ξεχάσω, αλλά δεν τα κατάφερα. Συγχωρέστε με,» έγραψε. «Στους φίλους μου - η εμπειρία ήταν σκληρή και είμαι πολύ αδύναμη για να αντισταθώ. Συγχωρέστε με. Στον κόσμο - είσαι άγριος και σκληρός σε μεγάλο βαθμό, αλλά σε συγχωρώ». Η Hegazy ολοκλήρωσε το σημείωμα της με μία φράση: «Η φυλακή με σκότωσε, με κατέστρεψε».

Η 30χρονη γυναίκα στοχοποιήθηκε από τις αιγυπτιακές αρχές τον Οκτώβριο του 2017, όταν σήκωσε κατά την διάρκεια μίας συναυλίας το Κάιρο, την πολύχρωμη σημαία του Gay Pride. 

Στο μεταξύ, σάλος έχει προκληθεί στα σόσιαλ μίντια, μετά τον θανατό της, με πολλούς χρήστες του Twitter να καταδικάζουν τις πράξεις αγριότητας και ρατσισμού εις βάρος της.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS