ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πρέπει να πηγαίνουμε στην τουαλέτα αμέσως μετά το σεξ ή είναι μύθος;

Υπάρχει ο άγραφος κανόνας ότι οι γυναίκες μετά το σεξ πρέπει να ουρούν ώστε να αποφεύγουν τις ουρολοιμώξεις. Είναι όμως τόσο άμεση ανάγκη να το κάνετε αυτό;

Πρέπει να πηγαίνουμε στην τουαλέτα αμέσως μετά το σεξ ή είναι μύθος;

Η ούρηση μετά το σεξ ήταν πάντα κανόνας για τις γυναίκες. Είναι προφανώς ο ιδανικός τρόπος για να αποβάλλονται όλα τα βακτήρια που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της πράξης. Αλλά μήπως είναι απλά ένας μύθος;

Εάν έχετε κόλπο, σας έχουν πει πιθανώς (αρκετές φορές) ότι πρέπει να ουρείτε μετά το σεξ. Είναι απλά ένας από αυτούς τους άγραφους κανόνες, που όλοι ευσυνείδητα ακολουθούν (ή εν γνώσει τους αγνοούν). Υποθέτουμε ότι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να σας θυμίζει την πιο πρόσφατη σεξουαλική σας επαφή είναι μια ουρολοίμωξη.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πετάγεστε από το κρεβάτι για να επισκεφθείτε την τουαλέτα αμέσως μόλις τελειώνει το σεξ.

Είναι αλήθεια ότι οι ουρολοιμώξεις είναι συχνές στις γυναίκες και στις σεξουαλικά ενεργές γυναίκες είναι ακόμα πιο πιθανό να συμβεί.

- Η ούρηση μετά το σεξ βοηθά να αποβάλλετε τα βακτήρια προτού προλάβουν να φτάσουν στην ουροδόχο κύστη. Αλλά δεν υπάρχει περιορισμός χρόνου.

Η ούρηση πριν και μετά το σεξ μειώνει σαφώς την πιθανότητα μιας ουρολοίμωξης, αλλά το ζευγάρι δεν χρειάζεται να έχει χρονόμετρο. Το άγχος που νιώθετε ότι πρέπει να το κάνετε αμέσως είναι αβάσιμο, οπότε αν δεν έχετε πραγματικά ανάγκη να ουρήσετε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιέσετε τον εαυτό σας ώστε να βγάλετε με το ζόρι μια ή δύο σταγόνες αφού έτσι κι αλλιώς αυτή η ποσότητα δεν είναι αρκετή για να καθαρίσει το σύστημά σας. Μη διστάσετε να κάτσετε αγκαλιά με το σύντροφό σας ή να πάρετε ένα γρήγορο υπνάκο, αν αυτό σας ευχαριστεί. Απλώς σιγουρευτείτε ότι θα επισκεφθείτ την τουαλέτα πριν σας πάρει ο ύπνος για 7 ώρες συνεχόμενα.

- Εάν αισθανθείτε την ανάγκη να ουρήσετε, μην το αγνοήσετε.

Είτε αμέσως μετά το σεξ ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη διάρκεια της ημέρας, κρατώντας τα ούρα στην κύστη για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι αιτία να αυξηθούν τα βακτήρια και να προκληθεί μια ουρολοίμωξη. Επίσης, είναι εντελώς άβολο να κρατιέστε. Οπότε όταν νιώθετε την ανάγκη καλό είναι να πηγαίνετε στην τουαλέτα (και να σκουπίζεστε από εμπρός προς τα πίσω).

- Μερικές γυναίκες είναι απλά πιο επιρρεπείς σε ουρολοιμώξεις.

Οι ειδικοί λένε ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν κάποια πάθηση που να ευνοεί τις ουρολοιμώξεις όπως διαβήτη, πέτρες στα νεφρά, ή ανωμαλίες στο ουροποιητικό σύστημα. Αν παθαίνετε περισσότερες από δύο ουρολοιμώξεις μέσα σε έξι μήνες, ή τρεις σε ένα χρόνο, δυστυχώς θεωρείστε τον εαυτό σας επιρρεπή. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν πρόκειται να κάνει διαφορά αν πάτε στην τουαλέτα πέντε δευτερόλεπτα ή 30 λεπτά μετά το σεξ.

Εάν ανήκετε σε αυτή την περίπτωση ανθρώπων τότε ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τις επιλογές θεραπείας που υπάρχουν καθώς και φάρμακα που μπορείτε να πάρετε προληπτικά ή με την πρώτη ενόχληση που μπορεί να νιώσετε.

- Εάν δεν έχετε ποτέ ουρολοιμώξεις ή έχετε σπάνια και δεν πηγαίνετε στην τουαλέτα αμέσως μετά το σεξ, αυτό σημαίνει οτι μπορείτε να συνεχίσετε στο ίδιο μοτίβο.

Αν δεν είχατε ποτέ πρόβλημα με ουρολοιμώξεις, μπορείτε να συνεχίσετε να λειτουργείτε με τον ίδιο τρόπο. Ίσως είστε αρκετά ενυδατωμένη και έτσι να έχετε καλή και τακτική ούρηση, ή το σώμα σας φροντίζει από μόνο του να προλαμβάνει τις επιθέσεις των βακτηρίων. Όποιος κι αν είναι ο λόγος χαλαρώστε και να είστε ευγνώμονες που δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζετε ουρολοιμώξεις.

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.