Ένα σοκαριστικό θέαμα αντίκρυσαν οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Ρώμη με το Φιουμιτσίνο όταν σήκωσαν το κεφάλι τους και αντίκρυσαν ένα ανατριχιαστικά αληθοφανές ομοίωμα της νεαρής ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Μία κούκλα με πλεξούδες η οποία κρατούσε την επιγραφή: «Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας,» γραμμένη στα αγγλικά, κρεμόταν με το κεφάλι προς τα κάτω από μία ψηλή γέφυρα, προκαλώντας τρόμο στους διερχόμενους οδηγούς. 

Η αστυνομία και η πυροσβεστική της περιοχής έσπευσαν αμέσως στο σημείο και κατέβασαν την κούκλα, ενώ ο λόγος που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο σημείο μάλλον δεν ήταν τυχαίος.  Η γέφυρα ονομάζεται «Ισαάκ Νιούτον», προς τιμήν του διάσημου φυσικού και πατέρα της θεωρίας της βαρύτητας, με τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας να εκτιμούν πως η κίνηση αποτελεί προσπάθεια δυσφήμισης του αγώνα της ανθρωπότητας κατά της υποβάθμισης του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι δήλωσε πως βρέθηκε αντιμέτωπη με μία «πράξη ντροπής».

 «Σε αυτήν και την οικογένειά της εκφράζουμε την αλληλεγγύη όλης της Ρώμης. Η στράτευσή μας για το κλίμα δεν κάμπτεται», υπογραμμίζει η δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ την ευθύνη για το ομοίωμα ανέλαβε μία άγνωστη ομάδα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS