ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πού θα βρεις το πιο νόστιμο τσουρέκι της Αθήνας;

Πέντε διαφορετικές προτάσεις που θα λατρέψουν ακόμη και οι πιο απαιτητικοί.

Πού θα βρεις το πιο νόστιμο τσουρέκι της Αθήνας;

Mπορεί το φετινό Πάσχα να θυμίσει έντονα το περσινό και καθόλου αυτά των προηγούμενων ετών, αλλά μιας και είναι «χρονιάρες» μέρες – που λέει και ο λαός – και μιας και οι μετακινήσεις και οι βόλτες απαγορεύονται, ένα μόνο πράγμα μας μένει να κάνουμε: Να φάμε! Κουλουράκια, σοκολατένια αυγά και τσουρέκια έχουν την τιμητική τους και φυσικά καταναλώνονται με μανία από όλους εμάς τους ταλαιπωρημένους και απογοητευμένους πολίτες που ακόμη ένα Πάσχα θα το περάσουμε στα σπίτια.

Και αν για τα κουλουράκια και τα σοκολατένια αυγά οι απόψεις διίστανται, στο κεφάλαιο τσουρέκι τα πράγματα είναι πιο απλά και συγκεκριμένα: Αρέσει σε όλους!

Και αν για τα κουλουράκια και τα σοκολατένια αυγά οι απόψεις διίστανται, στο κεφάλαιο τσουρέκι τα πράγματα είναι πιο απλά και συγκεκριμένα: Αρέσει σε όλους!

Είτε είναι σκέτο, είτε έχει σοκολάτα, είτε το βουτήξεις στον καφέ ή το γάλα, το τσουρέκι θα σου θυμίζει πάντα το Πάσχα των παιδικών σου χρόνων, όταν δεν σε ενδιέφερε τίποτε άλλο, από το να μείνεις μακριά από το σχολείο, να παίξεις και φυσικά να πάρεις από τη νονά σου τη λαμπάδα που ζήτησες.

Και αφού τελικά το τσουρέκι είναι ο βασιλιάς του Πάσχα – από τα σνακ γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στο κυρίως πιάτο κυριαρχεί το αρνί και η μαγειρίτσα – ψάξαμε, και έπειτα από ενδελεχή έρευνα, βρήκαμε τα καλύτερα τσουρέκια της Αθήνας, για εσένα που ψάχνεις πάντα νέες γευστικές συγκινήσεις και θέλεις να δώσεις στις φετινές γιορτές σου λίγη από τη χαμένη αίγλη των προηγούμενων ετών.

Lido

Δεν υπήρξε άνθρωπος – γνώστης του κεφαλαίου τσουρέκι – που να μην αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο. Πιστό στη δική του ιδιαίτερη συνταγή από το 1967, φτιάχνει ένα αφράτο όχι πολύ γλυκό τσουρέκι, που κυριολεκτικά σου «σπάει» τη μύτη. Άκρως δημοφιλές, όχι μόνο στη γειτονιά του.

Διεύθυνση: Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι

Aφοί Ασημακόπουλοι

Και αφού μιλήσαμε για παράδοση, ας πάμε αρκετά πίσω στο 1915, όταν οι αφοί Ασημακόπουλοι ξεκίνησαν την επιχείρησή τους ως γαλακτοπωλείο μιας και διέθεταν το δικό τους βουστάσιο! Το 1950 ήρθε η ώρα να μεταπηδήσουν στον χώρο της ζαχαροπλαστικής όπου και διέπρεψαν, ενώ ακόμα και σήμερα θεωρούνται από τους κορυφαίους στην Ελλάδα. Όπως ακριβώς όλες τους οι παρασκευές, έτσι και το τσουρέκι τους είναι αντάξιο της ιστορίας και της φήμης τους.

Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα

Βάρσος

Και από το κέντρο πάμε στον Βορρά και πιο συγκεκριμένα στην Κηφισιά. Εκεί λοιπόν, στην οδό Κασσαβέτη βρίσκεται το ζαχαροπλαστείο «Βάρσος» με συνεχή παρουσία τα τελευταία 118. Όσο για το τσουρέκι του, κάτοικοι από κάθε σημείο του λεκανοπεδίου καταφθάνουν για να το απολαύσουν. Μήπως να το δοκιμάσεις και εσύ;

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

Tα Γιούλια

Για ακόμη μία φορά οι πολίτικες γεύσεις κατακτούν τις γειτονιές της Αθήνας. Η συνταγή από τον παππού πέρασε στα παιδιά και στη συνέχεια στα εγγόνια, τα οποία πλέον φτιάχνουν ένα από τα πιο ξακουστά τσουρέκια της Αθήνας.

Αλέκου Παναγούλη 74, Νέα Ιωνία

Εύη

Για πολλούς, ίσως το καλύτερο τσουρέκι της Αθήνας. Το ζαχαροπλαστείο Εύη βρίσκεται στα Ιλίσια και δέχεται θαυμαστές από όλη την Αθήνα. Άνθρωποι απλοί που το μόνο που θέλουν είναι να γευτούν κάτι υπέροχο, φρέσκο και νοσταλγικό. Γιατί το τσουρέκι της «Εύης» θα σου θυμίσει σίγουρα τα παιδικά σου χρόνια.

Ιλισίων 2 & Νυμφαίου 4, Ιλίσια

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία: varsos_kifisia_1892

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.