ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς το να δουλεύουμε μόνο 4 ημέρες την εβδομάδα συνδέεται άμεσα με έναν πιο καθαρό πλανήτη

Ένα σενάριο που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι εταιρίες πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται πολύ σοβαρά.

Πώς το να δουλεύουμε μόνο 4 ημέρες την εβδομάδα συνδέεται άμεσα με έναν πιο καθαρό πλανήτη

Όταν οι επιχειρηματίες ακούν σενάρια περί τετραήμερης εργασίας, πιθανότατα, βλέπουν μπροστά τους τον τζίρο των εταιριών τους να πέφτει κατακόρυφα. Σύμφωνα με μία νέα βρετανική έρευνα, ωστόσο, το να δουλεύουμε λιγότερο μπορεί να εξοικονομήσει την οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας 104 δισεκατομμύρια λίρες σε ετήσιο επίπεδο.

Σε μελέτη που συμμετείχαν πάνω από 250 κερδοφόρες επιχειρήσεις φάνηκε ξεκάθαρα πως η υιοθέτηση ενός πιο χαλαρού ωραρίου που θα έφερνε τους υπαλλήλους στο γραφείο μόλις 4 αντί για 5 ημέρες την εβδομάδα θα μπορούσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αυξήσει τόσο πολύ την παραγωγικότητα των εργαζομένων, ωστέ το κέρδος να είναι μεγαλύτερο από τη ζημιά για τον εργοδότη. Ο λόγος είναι πως όσο λιγότερο δουλεύει κάποιος τόσο πιο ξεκούραστος και ενεργητικός αισθάνεται σε ψυχικό και νοητικό επίπεδο.

Πάντως τα οφέλη για ένα τέτοιο, πιο σύντομο, εργασιακό ωράριο, δεν θα είναι ορατά μόνο στη ζωή των υπαλλήλων αλλά και στο περιβάλλον μας, αφού η μελέτη που έγινε από το Henley Business School της Βρετανίας, συμπληρώνει πως η ατμόσφαιρα θα βιώσει μία πολύ σημαντική διαφορά εξαιτίας της μείωσης των ρίπων.

Όπως υποστηρίζουν τα αποτελέσματα της έρευνας, αν οι εργαζόμενοι αρχίζουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους 4 ημέρες την εβδομάδα αντί για 5 αμέσως θα αρχίσουν να οδηγούν 557.8 εκατομμύρια μίλια λιγότερο απ' ό,τι πριν κάτι που θα επηρεάσει πολύ σημαντικά την μόλυνση του πλανήτη.

Η καθηγήτρια Karen Jansen που συντόνισε τη μελέτη ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο πρέπει οι μεγάλες εταιρίες να κατανοήσουν. Ένα ευέλικτο ωράριο στο οποίο ο κάθε υπάλληλος θα έχει την πολυτέλεια να επιλέξει ποιες 4 ημέρες της εβδομάδας θα εμφανιστεί στην δουλειά του όχι μόνο θα αλλάξει τελείως την διάθεση και την ενέργεια που βάζει στην εργασία του, αλλά θα παίξει και έναν καθοριστικό ρόλο στον πλανήτη που τόσο πολύ μοιάζει αν έχει ταλαιπωρηθεί της τελευταίες δεκαετίες.

Με πληροφορίες από τον Independent

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagm

Read Next

30 Ιουν 2022

Η Χαμένη κόρη και οι ταινίες που θα δούμε στο σινεμά σε Α' προβολή

Μία ανάσα πριν τον ερχομό του Ιουλίου κι ενώ τα θερινά σινεμά έχουν αρχίσει να τραβάνε κόσμο, έξι ακόμη ταινίες προβάλλονται από σήμερα -τέσσερις πρεμιέρες και δυο επανεκδόσεις.

29 Ιουν 2022

Matzenta kuzina del sol: Ένα tropical γαστρονομικό ταξίδι στο Μεξικό μέσα από τα μάτια της Κρήτης

Στα Χανιά, η Κρητική και η Μεξικανική κουζίνα γίνονται μια.

Περισσότερα από

Life

29 Ιουν 2022

Tελικά, πόσα γνωρίζουμε για το mezcal;

Το πολυβραβευμένο premium mezcal The Lost Explorer κατέφθασε στη χώρα μας και μας συστήνει στα μυστικά του και στη φιλοσοφία "Slow down & Sip curiously".

29 Ιουν 2022

5+1 σκέψεις μπροστά από ένα έξυπνο πλυντήριο

Δεν βρήκαμε το νόημα της ζωής αλλά σίγουρα καλύψαμε τις έγνοιες της καθημερινότητας.

28 Ιουν 2022

Τα τρία Μ που αδυνατίζουν

Μεταβολισμός, Μακροσυστατικά, Μερίδες.

28 Ιουν 2022

Women who dare: The Change Makers

Τρεις γυναίκες που διαπρέπουν με την τεχνογνωσία και το ταλέντο τους αποτελούν έμπνευση για όλες όσες θέλουν να τολμήσουν.

28 Ιουν 2022

Το Jayont Mykonos αναβιώνει ένα ζωντανό μύθο του νησιού

Ένας ζωντανός μύθος του νησιού, που μπορείς σήμερα να τον επισκεφτείς.

28 Ιουν 2022

3 νέα πάρκα τσέπης από την P&G σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Δημιουργούμε πάρκα τσέπης κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες" η P&G συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο με τη δημιουργία 10 πάρκων τσέπης μέχρι σήμερα!

23 Ιουν 2022

Με μία φαντασμαγορική εκδήλωση η Huawei παρουσίασε τα νέα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα της εταιρίας

Tο νέο απόλυτα φορητό laptop 16 ιντσών HUAWEI Matebook D16, το ελαφρύτερο αναδιπλούμενο smartphone HUAWEI Mate Xs 2 και άλλα προϊόντα με τεχνολογία αιχμής ήταν οι πρωταγωνιστές!

23 Ιουν 2022

Ήρθε η στιγμή για την πρώτη του κρέμα;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

23 Ιουν 2022

Pet Shop Boys: Οι μάστορες της Pop Art

Η περιοδεία "Dreamworld" φέρνει το βρετανικό δίδυμο ξανά στην Αθήνα (Πλατεία Νερού, 30/6), για μια βραδιά με τα πιο λατρεμένα τραγούδια της μακροχρόνιας πορείας τους.