ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς θα βρούμε την ευτυχία σε έναν κόσμο όπου η Γη χάνεται κάτω από τα πόδια μας;

Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, «γκουρού της ευτυχίας», απαντά: «Αν η ευτυχία γίνει ένας προορισμός, ετοιμαστείτε για ένα πολύ μακρύ και δύσκολο ταξίδι».

Πώς θα βρούμε την ευτυχία σε έναν κόσμο όπου η Γη χάνεται κάτω από τα πόδια μας;

Γράφει η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, www.lifeclinicgroup.com*

Να ξεκινήσω λέγοντας πως η Γη ΔΕΝ χάνεται κάτω από τα πόδια μας. Ας εξετάσουμε τα γεγονότα: Η Γη είναι στρογγυλή, η Γη γυρίζει και η Γη θα είναι στη θέση της ακόμα κι όταν/αν εξαφανιστούμε ως είδος! Θα μου πεις, γιατί το έβαλες στον τίτλο; Για να τραβήξω την προσοχή σας. Γιατί το δράμα τραβάει περισσότερο την προσοχή των ανθρώπων! Τώρα λοιπόν που έχω την προσοχή σας, ας το πάρω αλλιώς. Πιστεύω ότι η ευτυχία είναι μια επιλογή, ένα μέσο για να πας εκεί που θες, κάτι στο οποίο μπορείς να εξασκηθείς όταν περνάς περιόδους μιζέριας.

Πολύ συχνά πελάτες μου δηλώνουν απερίφραστα ότι δεν μπορούν να είναι ευτυχισμένοι όταν έχουν στρες, όταν είναι μόνοι τους, επειδή υπάρχει ο κορονοϊός κ.λπ. και δυστυχώς έχουν δίκιο. Θυμηθείτε το ρητό: «Είτε πιστεύεις ότι μπορείς, είτε πιστεύεις ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο». Η στάση που επιλέγουμε απέναντι στις εξωτερικές καταστάσεις -και όχι οι ίδιες οι καταστάσεις- είναι που καθορίζει την ευτυχία μας.

Η στάση που επιλέγουμε απέναντι στις εξωτερικές καταστάσεις -και όχι οι ίδιες οι καταστάσεις- είναι που καθορίζει την ευτυχία μας.

Αν η ευτυχία γίνει ένας προορισμός, ετοιμαστείτε για ένα πολύ μακρύ και δύσκολο ταξίδι! Η υπόθεση εδώ είναι ότι η ευτυχία είναι κάτι έξω από εμάς και άρα εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες.

Φυσικά υπάρχουν γεγονότα που μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχείς ή δυστυχείς. Στην πραγματικότητα αυτές οι εμπειρίες έρχονται και φεύγουν. Το μυστικό είναι να προπονηθούμε στην ευτυχία αρκετά ώστε να μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με τη μικρότερη δυνατή επίπτωση.

Πώς θα προπονηθείτε στην ευτυχία;

Πώς θα βρούμε την ευτυχία σε έναν κόσμο όπου η Γη χάνεται κάτω από τα πόδια μας;

Να μερικές ασκήσεις και βήματα που θα σας βοηθήσουν:
1. Πάρτε την απόφαση να είστε ευτυχισμένοι.
2. Κάντε την ευτυχία τη βασικότερη αξία και προτεραιότητα της ζωής σας.
3. Επιλέξτε συνειδητά την ευτυχία κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά. Συνειδητοποιήστε ότι έχετε πάντα την επιλογή και μην αφήνεστε στο έλεος των γεγονότων.
4. Ξεκινήστε την ημέρα σας με την πρόθεση να είστε ευτυχισμένοι σήμερα! Αντί να αναμασάτε στο μυαλό σας τα προβλήματα, αφιερώστε καθημερινά τουλάχιστον 5 λεπτά σε θετικές σκέψεις (θυμηθείτε την τελευταία φορά που γελάσατε πολύ, μια ευχάριστη ταινία, μια εκδρομή).
5. Κάντε κάτι που θα σας φτιάξει το κέφι ΤΩΡΑ. Ακούστε ένα χαρούμενο τραγούδι, δείτε μια αστεία ταινία, δείτε αστεία video στο YouTube.
6. Καταγράψτε καθημερινά τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες, μικρά και μεγάλα, και το γιατί. Όσο ψάχνετε και συγκεντρώνεστε σε αυτό, εξασκηθείτε στο να εκτιμάτε και να αγαπάτε τη ζωή σας, τον εαυτό σας και τους άλλους.
7. Εξασκηθείτε στη συγχώρεση.
8. Χαμογελάστε. Ακόμα κι αν σας φαίνεται ανόητο ή ψεύτικο ή αταίριαστο.
9. Προωθήστε την ευτυχία. Κάντε τους άλλους ευτυχισμένους με όποιον τρόπο μπορείτε.
10. Προπονηθείτε στην ευτυχία καθημερινά, όσο πιο συχνά μπορείτε.

Όπως συμβαίνει και με οποιαδήποτε άσκηση, η αρχή είναι δύσκολη. Ακόμα κι αν δεν νιώθετε ότι «δουλεύει», σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε: όσο εξασκείστε, τόσο πιο καλοί θα γίνεστε. Ξεκινήστε την εξάσκηση σήμερα και συνεχίστε μέχρι που το να είστε ευτυχισμένοι θα γίνει η φυσική, υποσυνείδητη επιλογή σας.

Αν σας λείπει η έμπνευση και η παρακίνηση, γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube ή ακολουθήστε με στο Instagram και σας υπόσχομαι ότι θα σας βοηθήσω καθημερινά να δημιουργήσετε μια ζωή που αξίζει να ζείτε, μια ζωή ευτυχισμένη!

*Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου είναι ιδρύτρια της Life Clinic Group και ανάμεσα στους πρωτοπόρους του Coaching στην Ελλάδα. Έχει την πατρότητα του όρου «Εσωκεντρισμός©», ο οποίος αποτελεί τη βάση της προσέγγισής της και διέπει τη μεθοδολογία της στο Coaching. H «γκουρού της ευτυχίας» όπως τη αποκαλούν τα ΜΜΕ, ενδιαφέρεται βαθιά για την ποιότητα ζωής, την ευτυχία, την προσωπική ανάπτυξη και την επιτυχία.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: Chasing Happiness (2017), Ju Yun, www.wpadc.org

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.