To nicecream είναι το πανεύκολο, vegan ‘παγωτό’ με φρούτα που κάνει θραύση στο εξωτερικό. Έχει σαν βάση κατεψυγμένα φρούτα, συνήθως πολύ ώριμες μπανάνες, που μπαίνουν στο μούλτι μαζί με μικρή ποσότητα υγρού, όπως χυμό ή φυτικό γάλα.
Παρ’ όλο που θεωρείται υγιεινό καθώς αποτελείται από φρούτα, η αλήθεια είναι οτι μπορεί να ανεβάσει τον γλυκαιμικό μας δείκτη στα ύψη καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα φυσικών σακχάρων. Πώς μπορούμε όμως να αυξήσουμε την περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνες, ώστε να αποτελέσει ένα πιο πλήρες γεύμα και να γίνει η αύξηση των επιπέδων σακχάρου πολύ πιο ομαλή;
Δες παρακάτω 3 τρόπους για να το καταφέρεις:
Συνταγή για nicecream με σμέουρα και κολοκύθι από τη διατροφολόγο Ιωάννα Μανδηλάρη
1.Μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από τις ώριμες μπανάνες με:
Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr
Kεντρική φωτογραφία: iStock
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram