Ίσως αυτή είναι η φορά που τα γυαλιά ηλίου της Άννα Γουίντορ (αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ, ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους) μπορεία να της φανούν πραγματικά χρήσιμα-για ιατρικούς λόγους. Κι αυτό γιατί οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ένα καθημερινό αντικείμενο, όπως είναι τα γυαλιά ηλίου ή τα γυαλιά μυωπίας μπορούν, υπό συνθήκες, να μας προστατεύσουν από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την Λούσι Γουίλσον, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ των Η.Π.Α. «Τα γυαλιά μπορούν να μας παρέχουν προστασία ενάντια στις σταγόνες που μπορούν να εισχωρήσουν στα μάτια μας και κατ'επέκταση από τον ιόSARS-CoV-2. Κι αυτό γιατί η περιοχή των ματιών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένος τρόπος από τον οποίο ο κορονοϊός μπαίνει στο σώμα μας». Επιπλέον, όταν φοράμε γυαλιά έχουμε την τάση να αγγίζουμε λιγότερο το πρόσωπο μας σε σχέση με τις φορές που φοράμε φακούς επαφής. Ακόμα και σε όσους δεν φορούν γυαλιά μυωπίας η Γουίλσον προτείνει γυαλιά ηλίου καθώς έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

Πάντως η διευθύντρια της αμερικανικής Vogue φαίνεται πως έχει λάβει υπόψιν της όλα τα παραπάνω και ποζάρει με τα μαύρα γυαλιά της στην τελευταία της ανάρτηση στο ίνσταγκραμ, παροτρύνοντας τους πάντες να μείνουν στο σπίτι τους.

«Οπως πολλοί από εσάς, προσπαθώ να προσαρμοστώ στην νέα πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Πάνω από όλα, κάνω κάτι απλό και σας παροτρύνω να το κάνετε κι εσείς: παραμένω στο σπίτι.

Δεν υπάρχει πιο σημαντικός κανόνας για να ακολουθήσουμε. Πρέπει, αυτή τη στιγμή, να υποσχεθούμε (στον εαυτό μας και τους γύρω) ότι θα μείνουμε στα σπίτια μας όσο περισσότερο δυνατόν. Υπάρχουν, φυσικά, γιατροί και νοσοκόμοι, υπάλληλοι στα σουπερμάρκετ και άλλοι επαγγελματίες, στων οποίων τις ειδικεύσεις βασιζόμαστε. Κι εκείνοι πρέπει να βγουν έξω για να πραγματοποιήσουν αυτά τα καθήκοντα που σώζουν ζωές. Για τους υπόλοιπους από εμάς, δεν υπάρχει συζήτηση. Πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μειώσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού και να προστατεύσουμε εκείνους που μας είναι πολύτιμοι.

Οπότε, ακολουθήστε όλους εμάς στη Vogue και #μείνετεσπίτι. Δεν υπάρχει πράξη με μεγαλύτερη αξία. Σας παροτρύνουμε να κοινοποιήσετε τη δική σας υπόσχεση και να γράψετε ένα σχόλιο κάτω από την ανάρτηση που θα ενθαρρύνετε τον κόσμο να μείνει στο σπίτι.

Σας ευχαριστώ,

Αννα Γουίντουρ»

Δείτε την ανάρτηση της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS